Studievalg og videregående studie

Religionsvidenskab jobmuligheder

07. januar 2011 af kongkedelig (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Hej vil kort og godt hører om jobmulighederne ved at læse Religionsvidenskab, da jeg overvejer at gøre det efter gymnasiet. Hvilke jobs kan jeg få når jeg er færdig og er der overhoved gode muligheder for arbejde bagefter 

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #2
08. januar 2011 af Mads1980 (Slettet)

Vær opmærksom på at mange humanistiske fag forsøger at sælge sig bredt - nogle gange lidt for bredt.

Især i tider med hård kamp om jobbene vil der til job i den offentlige sektor være de f'ørste 50 ansøgere med mere relevant uddannelse en religionsvidenskab. (det er ikke mange job i det offentlige hvor religionsvidenskab er kernekompetancen) 


Svar #3
09. januar 2011 af kongkedelig (Slettet)

Med andre ord jeg kan ikke bruge religionsvidenskab til en skid for der er ikke en skid ordenlige jobmuligheder i det ...


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. januar 2011 af Mads1980 (Slettet)

Det har jeg ikke skrevet nogen steder!!!

Du kan naturligvis bruge religionsvidenskab i de jobs hvor man kvalificere sig i kraft af en videnskabelig viden om religioner.

Men jo snævre uddannelse, jo færre jobmuligheder.


Brugbart svar (2)

Svar #5
11. januar 2011 af DennisDeH

Man kan vel heller ikke forvente at der et job til en, hvis man vil have friheden til selv at vælge hvad man vil?


Brugbart svar (2)

Svar #6
11. januar 2011 af Roman Garcia

Gymnasielærer. Det er vel oplagt at undervise i religion på gymnasiet.


Brugbart svar (3)

Svar #7
14. januar 2011 af smalieux

Jeg ved, at min gymnasielærer i religion på et tidspunkt blev tilbudt et job, hvor hun skulle hjælpe et firma med at sælge mejeri-produkter eller sådan noget i Mellemøsten, fordi hun vidste så meget om deres religion og kultur. Så det kan man altså også bruge det til.


Brugbart svar (2)

Svar #8
20. januar 2011 af emul0c

Men som der er blevet nævnt tidligere.. hvis du tager en snæver uddannelse - så er der også snævre job-muligheder.


Brugbart svar (2)

Svar #9
11. maj 2011 af howheloves (Slettet)

Jeg regner med, at du muligvis også vil tage en kandidat i det bagefter, og så er der altså lidt flere muligheder:

En kandidatgrad i religionsvidenskab kan give undervisningskompetence i gymnasieskolen, og du kan også undervise på højskoler, seminarer eller universitetet.

Med en uddannelse i religionsvidenskab får du endvidere en specifik viden om og forståelse for samspillet mellem religion, kultur og samfund. Du kan beskrive og analysere problemstillinger, der for eksempel omhandler mødet mellem forskellige religioner og kulturer. Det er kvalifikationer, som du kan bruge i stillinger inden for humanitære organisationer, offentlig administration, personaleudvikling, kommunikation, formidling og research samt kultur i bred forstand.

- Du kan faktisk også bruge det til at blive konsulent. Der er rigeligt med muligheder - og jeg vælger også selv at læse det efter sommerferien! :)


Brugbart svar (2)

Svar #10
12. maj 2011 af Mads1980 (Slettet)

Du kan beskrive og analysere problemstillinger, der for eksempel omhandler mødet mellem forskellige religioner og kulturer. Det er kvalifikationer, som du kan bruge i stillinger inden for humanitære organisationer, offentlig administration, personaleudvikling, kommunikation, formidling og research samt kultur i bred forstand.

Først og fremmest skal man vælge et fag man brænder for. Vælger man fag alene ud fra popularitet, løn eller evt. anprisninger om fremtidige jobmuligheder, så ender man med at køre sur i det inden man overhovedet når så langt.

Men når det er sagt, så findes der specifikke uddannelser der retter sig direkte imod arbejde indenfor både humanitære organisationer, offentlig administration, personaleudvikling, kommunikation, formidling og research samt kultur.

Man skal altså som humanist afpasse sine forventninger med virkeligheden. Prøver man at sælge sin humanist uddannelse med de brede kompetancer, så kommer man hurtigt til kort i forhold til ansøger som rent faktisk har en uddannelse med spidskompetance indenfor det givne job.

Søger du et job i den offentlige administration vil du som religionsvidensskabskandidat hurtigt risikere at blive vægtet for let i forhold til en cand.scient.pol - ihvertfald hvis man alene ser på uddannelse. Du er med andre ord bagud på point fra start i jobsøgningen.


Skriv et svar til: Religionsvidenskab jobmuligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.