Andre fag

Klage over årskarakter

25. juni 2003 af Xabbu (Slettet)
Jeg har fået en årskarakter, som jeg har valgt at klage over da jeg føler mig meget uretfærdigt behandlet. Nu er mit spørgsmål så bare: Hvem skal klagen rettes til? Jeg har skrevet den og har den klar men er ikke helt sikker på hvem jeg skal sende den til.. Er det rektor på gymnasiet eller studievejlederen eller hvad? Jeg har ingen accept fra læreren, som personen i et tidligere indlæg havde, og han ved derfor ikke at jeg klager over karakteren. Men hvad gør man egentlig? Håber at nogen vil svare..

På forhånd tak

/Xabbu

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2003 af 404error (Slettet)

Du stiler den normalt til rektor; forudsat naturligvis, at du af rent høflighedsmæssige grunde har givet udtryk for din utilfredshed eksempelvis overfor din lærer. Det bør du gøre, ellers risikerer du at gøre folk sure.

Hvad drejer det sig mere konkret om?

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juni 2003 af Rune G. (Slettet)

Følg denne tråd:

http://www.studi.dk/forum/index.php?vis=viewmsg&id=7690

Svar #3
25. juni 2003 af Xabbu (Slettet)

Til Rune: Den tråd har jeg kigget i, men fik ikke rigtigt noget svar.

Til 404error:
Det drejer sig om en skriftlig matematik karakter, hvor jeg gennem hele 1.g fik 8. Fair nok, mine afleveringer var ikke særlig gode og jeg lagde ikke så meget arbejde i det. I 2.g bestemte jeg mig så for at tage mig sammen og fik bakset nogle rigtig gode afleveringer sammen, og fik "godt" for over ½delen som man får når det hele er rigtigt. Det fik jeg aldrig i 1.g. Så ser jeg her i 2.g at min årskarakter stadig er 8, og det synes jeg simpelthen ikke kan passe når jeg har lavet nogle rigtig gode afleveringer, og er gået fra 5 til 8 i terminsprøven i henholdsvis 1. og 2.g.

Jeg har skrevet et brev hvor jeg gør udtryk for dette og ikke kræver noget, men bare fortæller at jeg synes det er unfair og spørger efter en revurdering af karakteren. Jeg har ikke snakket med læreren for regnede med at få højere karakter da han hele tiden nævnte over for mig, at det hele bare gik så godt og at jeg var blevet så meget bedre. Men nej..

Håber det var nok grund :)

/Xabbu

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. juni 2003 af Jean

En udestående vil nok kunne argumentere for, at din karakter har været for høj i 1.g. eftersom du siger at du har fået 5 i prøven. Dette er der faktisk en del lærere som praktiserer i 1.g; fik selv 8 i hele 1.g og sprang så til 11 i 2.g.

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. juni 2003 af Jean

udenforstående mener jeg..

Svar #6
26. juni 2003 af Xabbu (Slettet)

Jeg mener ikke at min karakter var for høj i 1.g, jo måske, men ikke i forhold til de andre elever i klassen. At jeg fik 5 i terminsprøven har jo intet med årets opgaver at gøre. Og når jeg kigger på mine klassekammeraters afleveringer, som er halvt så gode som mine, så synes jeg ikke det kan passe at de får 9 og 10 i årskarakter.
Måske var karakteren for høj i 1.g, men perfekte afleveringer bør da give mere end 8 i 2.g eller hvad? Er det bare mig som er galt på den eller hvad?

/Xabbu

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. juni 2003 af Jean

Svjv. skal årskarateren afspelje det faglæreren mener, at eleven kan få til en eksamen, derfor vælger mange lærere at bruge terminsprøvekarakteren, som en betydelig vægt i karakteren.

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. juni 2003 af Katrine (Slettet)

Det kommer måske også lidt an på, hvor aktiv du har været i undervisningen?!

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Og hvis du fik 8 i termins karakter passer det måske også meget godt med hvad du kan...

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

husk det ikke er relative bedømmelser

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. juni 2003 af Jean

Den skriftlige karakter bør ikke afspejle aktiviteten i undervisningen...

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. juni 2003 af 404error (Slettet)

Xabbu <--Afslutter du matematik nu?

Svar #13
26. juni 2003 af Xabbu (Slettet)

404error: Ja, jeg har afsluttet matematik nu, og det er derfor jeg vil klage. Jeg fik af min lærer atvide, at han skulle se hvordan terminsprøven gik, før han ville give mere end 8. Og jeg var en af dem i klassen som fik over 6, da over ½delen af klassen lå på 6 og under, så jeg vil da mene at det gik godt. Selv et par af dem der plejede at få 9 lå på 6 og 7.. Derfor kan jeg ikke forstå at han ikke giver mere for de perfekte afleveringer jeg har lavet.

Svar #14
26. juni 2003 af Xabbu (Slettet)

Til Mille: Terminsprøven er somregel sværre end den til eksamen, hvilket jeg har hørt mange sige, så klarer man sig nogenlunde i den bør man da også få en rimelig karakter hvis alle ens afleveringer samtidig har været gode.

Brugbart svar (0)

Svar #15
26. juni 2003 af Katrine (Slettet)

Ibiza, nej selvfølgeligt ikke, havde lige glemt hvad det var jeg svarede på hehe :)

Brugbart svar (0)

Svar #16
26. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

er det fair at terminsprøven tæller meget.. det vil jeg ikke svare på, men jeg kender til lærere hvor den tæller utrolig meget. Det er fordi de mener at den afspejler hvad eleven kan, for vi kan jo alle lave perfekte afleveringer, rettet af folk der er gode af matematik, og det kan læreren jo ikke se. Terminsprøven tolkes derfor af nogle lærere som det eleven kan på egen hånd, uden hjælp fra læreren eller andre man måske kunne bede om hjælp.

en forklaring, kunne også være at du måske ikke har taget notater til 1. års stoffet som også indgår på 2. år, og derfor har haft problemer med prøven.

Svar #17
26. juni 2003 af Xabbu (Slettet)

Mads: Det var jo i 1.g at terminsprøven gik dårligt, mens den i 2.g gik meget bedre. Du siger at man kan få dem rettet af folk der er gode til matematik, ja, men kan man ikke det med sine engelske, tyske og danske stile? Så vidt jeg ved tæller terminsprøven i dansk ikke det store, der er det årets skriftlige arbejde som giver årskarakteren.
Til terminsprøven er det man også tit i den situation at man får lavet nogle godt dumme fejl, fordi man føler sig presset, og derved får man mindre karakter.
Jeg forstår ikke det du mener med at tage notater til det i 1.g som indgår i 2.g stoffet..

Brugbart svar (0)

Svar #18
26. juni 2003 af 404error (Slettet)

Tjah, det er selvfølgelig ærgerligt. Men jeg synes, du bør tage en snak med din lærer om sagen - spørge om grunden og give dine argumenter for, at karakteren burde være højere.

Hvis din lærer stritter imod, står du dårligt, såfremt i ikke har fået karakterer for jeres afleveringer.

Svar #19
26. juni 2003 af Xabbu (Slettet)

Min lærer er gået på pension her denne sommer, og nu er der jo ferie så har ikke de helt store muligheder for at komme i kontakt med ham. Vi har ikke fået karakterer for vores afleveringer, så kan ikke sige noget med dem, men kan vise en markant forskel i standarden af de afleverede opgaver.

Brugbart svar (0)

Svar #20
26. juni 2003 af 404error (Slettet)

Er tidsfristen for klagemulighed ikke udløbet, for øvrigt?

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.