Spansk

Grammatik ? :D

19. januar 2011 af MulleManse (Slettet) - Niveau: A-niveau

har problemer med nogle grammatik ting i spansk, som jeg aldrig helt har forstået og det er irriterende at omformulerer sætninger hele tiden på grund af det, så håber nogle kan give mig lidt klarhed over tingene :p

først og fremmest vil jeg grene vide hvordan det fungerer når man har s på verberne, altså f.eks. sammenlignes, findes, menes osv. ?

for det andet er der det dumme verbum  at blive, hvor jeg normalt har problemer når det gælder "er blevet" og "var blevet", det altså hvilke verber på spansk der skal bruges og ikke om det er før nutid eller før datid.

Sidst men ikke mindst, hvis nogle gider at bruge tid på det. så ved jeg der er mange af de der tener + que + infinitiv ? og hvad der nu eller ser af dem, og er elendig til at bruge dem og desværre står de ikke rigtig forklaret i min grammatikbog.

Ved det er mange ting at spørge om, men håber da der er nogle søde mennesker der gider at hjælpe om ikke andet på nogle af tingene :p på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2011 af Duffy

Her er et lille eksempel med verbet male (at male om du vil)

Han maler huset = Pinta la casa

Huset males = La casa es pintada. (dss Huset bliver malet)

Huset er blevet malet = La casa está pintada

Huset var blevet malet = La casa estaba pintada

----------------

Hvilken grammatikbog har du?


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. januar 2011 af jbmm (Slettet)

Lær først noget ALMEN grammatik om aktiv og passiv, da du tilsyneladende mangler noget basal viden om disse ting.
Du må da også have en lærer, eller er du selvstuderende?
Eller det var måske slet ikke spansk, du skulle lære!!!, når du allerede har så store problemer.
 


Svar #3
31. januar 2011 af MulleManse (Slettet)

Har tag tyrene ved hornene, men synes den kan være ret så forvirrende :)

Problemet ligger somregel i at jeg ikke kan huske hvad det hedder, som når det er passiv og dativ og kun sidder med verbet på dansk, så kan jeg jo ikke lige slå det op. får 7 eller 10 i min stile, så kan da ikke påstå jeg klare mig så dårligt. Hvis du ikke (Johnmads), er interesseret i at hjælpe er det jo spild af tid at komme med en kommentar.

Til duffy, tak det hjalp på det, kender du evt. en god hjemmeside med de der perifraser eller hvad de nu kaldes? :)


Skriv et svar til: Grammatik ? :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.