Historie

Kommunisme og kapitalisme

24. januar 2011 af jessH (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Heeeeejjj

Nogle der kan forklare mig op kommunismen og kapitalismen.. og  hvornår de fandt sted, hvorfor de fandt sted.. osv.

Håber i kan hjælpe mig (:

ps. vis i kender noget til facismen så også det (:  


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2011 af Konjunktiv (Slettet)

Er det i forbindelsen med 2. verdenskrig og den kolde krig - det lyder sådan.

Kommunisme = Udarbejde af ideer af Marxismen. (Rusland)

Kapitalisme/liberalism = "Kapital" Det private (Amerika)

Facismen = Italien, hvis jeg husker korrekt.

Ps: Google er altid hjælpsom!


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. januar 2011 af ramme2 (Slettet)

Kommunisme. Alle produktionsmidler (fabrikker, byggepladser, banker og kontorer) er statsejede. Startede i Rusland omkring 1917. Staten står for planlægning af produktionen og mængderne.  

Kapitalisme. Alle produktionsmidler er privatejede. Markedet afhænger af udbud og efterspørgsel eller sagt med andre ord, når forbrugerne vil betale penge arbejder maskinerne.  Startede i England i slutningen af 1700 tallet


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. januar 2011 af samfundsrevser (Slettet)

#2

nej, i kommunisme er den private ejendomsret til produktionsmidlerne flyttet til fælleseje. derudover findes der ikke nogen stat i kommunisme. kommunisme er afslutningen på revolutionen, og er således en afvikling af den store stat der blev oprettet i socialismen.

revolution:

folke-oprør

sikre mod kontrarevolution

socialisme, flytning af den private ejendomsret til produktionsmidlerne til fællelseeje.

kommunisme = staten visner væk, mennesket ophører med at handle egoistisk.

der er ikke noget land i verden der har haft kommunisme, da kommunismen er en global ideologi. hvis det findes i kun et land, kaldes det stalinisme (som i bla. sovjet).

proletarer i alle lande, foren jer!

håber det hjalp


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. januar 2011 af Walras

#3 Privat ejendomsret er en af de vigtigste faktorer for vækst. Hvis kommunismen nogensinde blev en realitet, ville vi alle blive fattigere, og det ville blive et sørgeligt gråt og kedeligt samfund, hvor alle dog var lige. Proletarerne skal blande sig uden om og se at få noget arbejde for hånden, så de i længden kan hæve sig op i højere socioøkonomiske lag.


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. januar 2011 af ramme2 (Slettet)

#3  Det er rigtigt at Karl Max definerede kommunismen, som en videreudvikling af socialismen, hvor staten ville udspille sin rolle. Det er en ideologi der aldrig har været i nærheden af at blive realiseret i den virkelige verden. Men jeg tror ikke (er kommet i tvivl) at det er den måde kommunismen bliver defineret på i 9 klasse. Det er heller ikke den måde kommunismen defineres i folkemunde.    

Jeg vil i modsætning til #3 og #4 ikke forholde mig til om kommunisme er godt eller dårligt. For det er ikke det opgaven lægger op til.


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. januar 2011 af samfundsrevser (Slettet)

#5 min kommentar om at proletarer i alle lande foren jer, var bare for at underbygge at kommunisme er global. det er et ret godt citat at henvise til. så jeg mener bestemt det har relevans for opgaven.


Skriv et svar til: Kommunisme og kapitalisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.