Andre fag

Er det smart med 5 A fag?

14. marts 2011 af Bluewing (Slettet)

Hej folks. 

Der går nogen tid igen, før at jeg skal tage stilling til det her, men det handler omkring, hvor vidt det er smart at tage 5 fag på A niveau. Jeg er ret sikker på, at jeg skal på katedralskolen Viborg. Jeg har tænkt mig at tage en naturvidenskabelig linje, hvor jeg får fysik A, kemi A, matematik A, historie A, og dansk A. Er det nogen der har prøvet at tage disse fem dag på A niveau? Hvor hårdt var det? Jeg sigter mod en PHD når den tid nu kommer, så jeg ville rigtig gerne have både kemi, matematik, og fysik på A niveau. Jeg vil af en mærkelig grund gerne på STX, men får jeg ikke meget mere ud af tage på HTX?

Så jeg tænker på om det er det værd?


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. marts 2011 af Apple89

Kære Bluewing

Det kommer meget an på, hvor ambitiøs du er. For grundliggende tror jeg på, at har man sat sig for et mål, og det er det man vil, så kan man - uanset hvem og hvad der skulle komme i vejen for dette.

Selv har jeg haft fysik og matematik på A-niveau, og da jeg ikke er "født" matematikere, havde jeg virkelig svært ved dette.

Hvis din ambition er at få en ph.d. så go for it. Jeg synes ikke, du skal spørge os brugere om råd. Lyt til dig selv - og så gør det!

Pilla


Svar #2
15. marts 2011 af Bluewing (Slettet)

#1 

tak for svaret. Jeg vil bare have en "forsmag" på hvordan det vil blive, hvis der var nogen der har nogle erfaringer med 5 A fag? 

Vores vejleder på skolen har sagt at jeg vil have gode chancer for en ph.d., da jeg har et stort potentiale i naturvidenskab, specielt fysik/kemi og matematik. (grammatik er en anden ting, men det vil jeg helst ikke ind på.)                                                 

Det jeg prøver at komme ind på er, om der er andre der har taget samme retning i forhold til en ph.d. i fysik. En anden ting er også at jeg har fået at vide at det ligefrem er "elite" at tage 5 A fag, især med naturvidenskab, er det virkelig så hårdt som folk går og siger?  


Svar #3
15. marts 2011 af Bluewing (Slettet)

 Er det ikke bare en?


Brugbart svar (2)

Svar #4
15. marts 2011 af Alkymisten (Slettet)

Synes debatten virker lidt komisk. Snakke ri om at få en ph.d allerede nu, hvor i er i gang med en gymnasiel uddannelse? Det er sgu ret naivt.


Svar #5
15. marts 2011 af Bluewing (Slettet)

bare glem det så.


Brugbart svar (2)

Svar #6
18. marts 2011 af eksamenshajen

Om du har fem højniveaufag eller ej betyder INTET for om du er i stand til at tage en phd.

Du skal overveje, hvad du gerne vil beskæftige dig med fremover, og herunder hvilke specifikke adgangskrav der er  til den videregående uddannelse, som fører til det, du vil arbejde med. De specifikke fag skal du tage, 5 A fag er intet krav nogen steder, men fører til at du kan gange dit gennemsnit op. (Dog vil du sikkert få et lavere gennemsnit end du ville have med færre A fag, fordi du ikke får tid til at være grundig med alle lektier). 

Hvis du synes, at den videregående uddannelse er spændende nok, vil du automatisk kunne finde på at lave noget, der er godt nok, til at du kan tage en phd.


Brugbart svar (2)

Svar #7
21. marts 2011 af jensnul (Slettet)

Jeg har de 5 fag på A og jeg vil nok sige det kræver at man er ambitiøs. Det er hårdt med alle de elevtimer der er sat af i løbet af 3.g og fagene kemi og fysik bliver rimlig svære i 3g. Men altså, der er jo ingen grund til at tage 5 A-fag. Der er ingen uddannelser der længere kræver kemi og fysik på A. udover hvis du vil være geofysiker kræver det fysik A


Brugbart svar (2)

Svar #8
21. marts 2011 af jensnul (Slettet)

den eneste fordel ved at have 5 A fag er at du kan gange dit gennemsnit op med 1,03 i dit afgangsbevis


Brugbart svar (2)

Svar #9
10. april 2011 af anonym1996 (Slettet)

 okay, men tak for svarene. Jeg kom til at tænke på, kan man ikke få en sort når man har taget 5 A fag, eller?

(ikke fordi du får mig til at vælge 5 A fag af den grund)

#7 Synes du det har været det værd? Har du kunne bruge det til noget idag? :)


Brugbart svar (2)

Svar #10
10. april 2011 af Dulugtergrimt

Du kan altid få en sort hue. Det er sandt nok at der er traditioner osv. for alt om hvem der "må" bestille den, men den sorte hue er noget alle kan bestille, såfremt de har lyst.

Derudover skal du også tænke på, om det mon er det værd. Jeg valgte de 5 A-fag fra, da jeg også gerne ville have noget tid uden for skolen. Én på mit lille udkantsgymnasium havde mat/fys/kemi A, og han havde da bestemt sit at se til. Men at sidde og overveje alt det her nu er lidt sort, da alt kan ske i løbet af de 3 år, man går i gymnasiet., dvs. nye interesser osv osv osv.


Brugbart svar (2)

Svar #11
10. april 2011 af anonym1996 (Slettet)

 okay , tak for det. Jeg går bare og tænker meget over det. :)


Brugbart svar (2)

Svar #12
10. april 2011 af Dulugtergrimt

Ambitioner kan være en god ting, men pas nu på at dr ikke tager overhånd, og du ender med at gå ned, fordi noget af det går skævt.


Brugbart svar (2)

Svar #13
10. april 2011 af anonym1996 (Slettet)

 #12 

Det ser da ud til at du har en doctor? Der må, da have været en masse amtioner til at nå det mål? Rolig nu, jeg har det helt fint psykisk. Jeg tror heller ikke at noget går SÅ skævt alligevel... :)


Brugbart svar (2)

Svar #14
10. april 2011 af Dulugtergrimt

Jeg har en doctor? Hvad snakker du om? Jeg læser til læge, og er ikke engang færdig med mit 1. år :P (jeg har læst siden september, og er på 2. semester).

Jo, jeg havde ambitioner. Ambitioner om at komme ind på medicin. Det gjorde jeg med et gymnasiesnit på 9,3 og fagene Matematik og kemi A + fysik B. Alle de ambitioner jeg har derudover må jeg få kæmpet mig frem til i løbet af universitetet. Gymnasiet handlede kun om at komme ind på min uddannelse.


Brugbart svar (2)

Svar #15
10. april 2011 af anonym1996 (Slettet)

 undskyld, jeg troede der stod en doktorgrad. Altså den du bygger ovenpå din ph.d. 

http://da.wikipedia.org/wiki/Doktorgrad

men flot snit :) og held og lykke med at blive læge.


Brugbart svar (2)

Svar #16
10. april 2011 af Dulugtergrimt

Snittet var ikke imponerende, og præget af ren dovenskab i de "kedelige" fag :P Men jo tak. Og held og lykke med det hele til dig


Brugbart svar (2)

Svar #17
10. april 2011 af Alkymisten (Slettet)

Havde selv et snit på 9,2 og kom ikke ind, læser nu jura :-P


Brugbart svar (2)

Svar #18
11. april 2011 af Dulugtergrimt

#17

Længe leve standby fra det år jeg blev student (2009) \o/ :P


Brugbart svar (2)

Svar #19
11. april 2011 af anonym1996 (Slettet)

 9,2 er nu ikke et ringe snit. Jeg har selv et snit på 9,8. men jeg har jo heller ikke været til en eksamen endnu :)... og ja det er nærmest umuligt at få en 12'er til årskarakter. (på min skole i hvert fald). Jeg burde nok også få lidt mere styr på de kedelige fag... 


Skriv et svar til: Er det smart med 5 A fag?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.