Studér i udlandet

Skal man, eller skal man ikke?

19. marts 2011 af Lovely (Slettet)

 Hej allesammen

Jeg vil gerne være en advokat og har fået at vide fra andre voksne advokater, at det er bedst at have været i udlandet og studere. Jeg ved bare ikke helt, om jeg er "med på udfordringen"?

Desuden har jeg ingen ideer om, hvordan jeg overhovedet skal finde et campus at gå på?

Skal det være før STX eller efter? Hvad ville være bedst?


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. marts 2011 af detersjovt (Slettet)

Jeg kender nogle advokater ifølge de personer jeg har snakket med ville det være bedst at gøre det efter din gymnasiale uddannelse.


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. april 2011 af ThymsB (Slettet)

 Altså, at gøre det allerede på STX, vil jo i så fald ikke have noget at gøre med din uddannelse indenfor jura. Det er derfor umiddelbart noget mere anvendeligt at gøre det efterfølgende under din videregående uddannelse.


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. april 2011 af mimze92 (Slettet)

Hej.

Nu har jeg godtnok ikke tænkt mig at læse advokat, men jeg har (i modsætning til mange der læser i udlandet) tænkt mig at tage hele min bachelor (og evt. kandidat) i USA.

Fordi der ikke er mange der har skrevet noget på dansk om emnet har jeg netop lavet en blog som jeg håber kan give dig en god idé om hvordan tingene foregår, hvad du skal have af kvalifikationer osv.
Kig endelig forbi:
http://blog.udiverden.dk/mimze/

:)


Brugbart svar (2)

Svar #4
03. april 2011 af Jonasivy (Slettet)

 Hej,

Jeg læser selv jura, og jeg har gået med de samme tanker som dig. På baggrund af det besvær jeg havde med at finde informationer om at læse i udlandet, har jeg oprettet hjemmesiden www.Ivysen.dk. Dér kan du læse om det at tage en uddannelse i udlandet, f.eks. USA, og der er interviews med både jurastuderende og advokater der har læst og læser i USA.

(Se evt. interviewet med Frederik von Barnekow: http://ivysen.dk/2010/alsidighed-er-vigtigt-frederik-von-barnekow-fra-berkeley/)

For at besvare dit spørgsmål mere direkte, tror jeg at du vil få mest ud af en eller begge af følgende to ting:

1. Tag på udveksling i USA i løbet af din juridiske uddannelse (efter STX). Københavns Universitet (sikkert også Århus og SDU) har udvekslingsaftaler med masser af amerikanske universiteter, eks. Duke og New York University (nogle af de bedste law schools der er). På den måde bliver dit ophold en del af din danske uddannelse og du får hjælp og vejledning fra universitetet. Sådanne udlandsophold sætter (i følge dem jeg har interviewet) arbejdsgiverne stor pris på. Du kan også vælge at arrangere et ophold på et udenlandsk universitet selv.

2. Læs din bachelor (første 3 år) af din juridiske uddannelse i Danmark. Derefter, evt. som en del af din kandidatgrad, eller efter denne, kan du læse en "LL.M." (Master of Laws) hvor du kan specialisere dig inden for et bestemt område, eks. international ret eller miljøret. Det kan du som skrevet både gøre som en del af din juridiske kandidatuddannelse i Danmark eller gøre det efterfølgende. En LLM-grad tager kun ét år.

De andre muligheder du har, evt. at læse hele den juridiske uddannelse i USA, vil ikke gøre det muligt for dig at blive advokat i Danmark.

Mvh

Jonas


Skriv et svar til: Skal man, eller skal man ikke?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.