Dansk Historieopgave

DANSK/HISTORIE-OPGAVE!!! Anne Frank?!

21. marts 2011 af 1c09 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal skrive en dansk/historieopgave om Anne Frank - jeg har valgt at beskræftige mig med faget historie.

Jeg mangler virkelig hjælp til problemformuleringen!
Først hed den "Hvordan var Anne Franks liv under 2. verdenskrig?", men da den er for bred skal den rettes. - Min veninde foreslog at jeg tog udgangspunkt i koncentrationslejrene, men hvordan skal jeg så formulere en problemformulering ud fra det?!
Skal den bare lyde "Hvordan udformede Anne Franks liv sig, da de blev opdaget, og taget til fange i koncentrationslejrene?".

Venligst en stresset elev:)


Brugbart svar (3)

Svar #1
21. marts 2011 af Lasphere (Slettet)

 Altså Anna Franks dagbog strækker sig jo fra krigens begyndelse og indtil hun blev fanget og bragt til en koncentrationslejr, ikke sandt? Så der står jo ikke noget om hvordan hendes liv udformede sig da de blev opdaget.

I stedet kunne du jo arbejde med hendes skildring af krigens forløb. Hvilke konsekvenser krigen havde for hende og hendes familie (og venner - jeg tror hun skriver noget om en veninde på et tidspunkt). 

.. Men det kan godt være at det er lidt tyndt. 


Brugbart svar (3)

Svar #2
21. marts 2011 af ForNoOne (Slettet)

Jeg er enig med #2 om at du skal fokusere på hendes synsvinkel. Hvis du synes sådan noget med psykologi er sjovt kan du jo se på hvilken effekt det har på sådan en ung pige at blive sendt til koncentrationslejr og se på som #2 også skrive hvilke konsekvenser det havde for hende men også hendes familie. Du er selvfølgelig også nødt til at have et afsnit om selve 2.verdenskrig. Ellers kan man jo ikke forstå hvad der foregår. Bare en halv side eller noget hvor du gør rede for de vigtigeste ting :)


Brugbart svar (3)

Svar #3
21. marts 2011 af Lasphere (Slettet)

Hvis jeg har forstået dig ret, er Anne Frank din primære kilde til historiefaget. Og eftersom du skal bruge din kilde til at beskrive noget historie, at det vel egentligt mere vigtigt at fokusere på en historisk begivenhed (eksempelvis jødeforfølgelsen). Du kan så bruge Anna Franks udsagn til at beskrive hvad der skete. 

Og som ForNoOne skriver, er det nok en god idé med et afsnit om 2.verdenskrig. - bare et overblik som man kender hændelsesforløbet. 


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. marts 2011 af JJ-cool

Du kunne jo forsøge at vurdere dagbogens troværdioghed som kilde til informationer om jødeforfølgelserne i perioden

- - -

JJcool


Svar #5
23. marts 2011 af 1c09 (Slettet)

Tusind tak for jeres svar - I har mange gode idéer, som jeg klart vil overveje at gøre brug af:)


Skriv et svar til: DANSK/HISTORIE-OPGAVE!!! Anne Frank?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.