Samfundsfag

kvantitativ og kvalitativ

31. marts 2011 af KingOfPop (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man i samfundsfag skal finde konsekvenser og vurdere noget, da har man ikke brugt den kvalitative og kvantitative metode vel? 

tak på forhånd 


Svar #1
01. april 2011 af KingOfPop (Slettet)

bruger man ikke den kvalitative metode hvis man redegør for en sociologs teori, fordi den repræsenterer dennes mening/synsvinkel? 

og sociologer der opstiller disse teorier har vel også brugt den kvalitative metode fordi de forklarer deres egne fortolkninger af fx senmoderniteten. disse kan da ikke være baseret på kvantitativ data som spørgeskemaer?? 


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. april 2011 af casparado (Slettet)

Det kan da godt være at nogen teorier egner sig mere til bestemte former for analyser (kvantitative eller kvalitative), men du kan ikke stille så firkantede grænser op. Der findes massere af sociologisk teori som egner sig til spørgeskema undersøgelser, Bourdieu er et glimrende eksempel.

Derudover kan der være fordele forbundet med at benytte sig af begge typer data indsamling, det man kalder "mixed methods" strategier. Det kan enten være at man ønsker at bruge kvantitativ data til at falsificere opdagelser i ens kvalitative materiale. Eller, man kan også vælge en vinkel hvor man siger at et enkelt datasæt ikke er tilstrækkeligt fordi forskellig typer af spørgsmål, kræver forskellige typer data.


Svar #3
01. april 2011 af KingOfPop (Slettet)

Hvis nu man fx redegør for en teorien om kulturel frisættelse, så forstår jeg det sådan at jeg har arbejdet kvalitativt fordi det bare er en persons mening. eller er det forkert? 

Jeg kan ikke finde ud hvilken metode sociologerne har brugt til deres teorier.....? 

Kan det være at intet af det her overhovedet ikke karakteriseres som kvalitativ og kvantitativ metode? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. april 2011 af fr09 (Slettet)

Hvad er kernen i din opgave? Hvis det ikke er noget der bære præg af analyse, så er det svært at forsvare at der overhovedet er anvendt en videnskabelig metode!


Skriv et svar til: kvantitativ og kvalitativ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.