Historie

Frankrig i 1700-tallet

03. april 2011 af NS123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej :-)

Jeg har netop læst én af de sidste lektioner i historie i 3.g som omhandlede enevælden, oplysningen og Frankrig i 1600-1700-tallet. Da jeg får 12 i stanpunkt, vil jeg gerne opretholde dette til årskarakteren og har nu undret mig lidt over, om der er nogle håndgribelige eksempler på den dominerende franske kultur i 1700-tallet (billedkunst, musik og teater)? Håber, at jeg kan imponere min lærer lidt på den måde. 

På forhånd tak!

Mvh.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2011 af T83 (Slettet)

Der har været en stor indflydelse på sprogene. I 1700-tallet har det været sædvanlig at snakke fransk når man tilhørte rigmænd. Således findes der en del indflydelse på de forskellige europæiske sprog, fx på tysk (chic, Charmeur, Restaurant). Således findes mange franske ord i de forskellige europæiske sprog endnu i dag. Indflydelse på det danske sprog ses fx i ordene charmerende, genert, fromage, apropos, avangarde, liberal, restaurant, osv.

Der var også en del indflydelse i litteratur (de Bergerac, Voltaire), politik (merkantilisme, Montesquieu), udvikling (brdr. Montgolfier), videnskab (Descartes, Pascal, Fourier, de Réaumur) og filosofi (Jean Jacques Rousseau, Voltaire, Diderot). 


Skriv et svar til: Frankrig i 1700-tallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.