Kemi

pH

06. april 2011 af Bøllemis123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg sidder lige med tre opgaver, som jeg er gået i stå ved. Jeg håber, at der er en der kan hjælpe mig:

Opgave 1:

Ved 25 grader celsius kan der opløses 0,13 g Ca(OH)2 i 100 mL vand. Beregn pH i den mættede opløsning?

Opgave 2:

Beregn pH for 0,100 M Na2CO3 (CO32- kan regnes som en monoprot base. Den er middelstærk, men formlen for en opløsning af en svag base kan bruges med rimelig nøjagtighed).

Opgave 3

Beregn pH for 0,100 M ammoniakvand (NH4OH (aq))


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2015 af Heptan

1)

n(OH-) = 2 * n(Ca(OH)2) = 2 * 0,13 g/((40,08 + 2 * 16,00 + 2 * 1,008) g/mol) = 0,00351 mol

pH = 14 + log( n(OH-)/(0,100 L) ) = 12,55

2)

pKa = 10,32

pH = 7 + 1/2 (pKa + log cb) = 11,66

3)

Svag base, pKa = 9,25

pH = 7 + 1/2 (9,25 + log 0,1) = 7 + 1/2 ( 8,25 ) = 7 + 4,125 ≈ 11,13


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.