Kemi

pH

06. april 2011 af quater (Slettet)

3 gram natriumhydrogensulfit og 3 gram natriumsulfit opløses i vand til et samlet volumen på en liter. Beregn pH i opløsningen.
(hint: brug pufferligningen).
 

er der nogle som kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af placebo321 (Slettet)

Omregn de to stoffers masser til mol ved hjælp af deres molare masser.

Herefter benyttes pufferligningen, da du har et ligevægtssystem bestående af en syre (NaHSO3) og dens korresponderende base (Na2SO3)

pH=pKs+log(nb/ns)

Slå pKs op for Na2HSO4


Svar #2
06. april 2011 af quater (Slettet)

kan du ikke skrive hvordan man gør og sætte tallene ind jeg forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2011 af placebo321 (Slettet)

Det er meget simpelt kemi. Jeg har praktisk talt givet dig svaret. Du må selv lige tænke


Svar #4
06. april 2011 af quater (Slettet)

for mig er det altså ikke så simpelt


Svar #5
06. april 2011 af quater (Slettet)

hvad er pKs for Na2HSO4 er der ikke nogle som kan hjælpe med denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2011 af mathon

       pKs(HSO4- ) = 1,92

       pKs(HSO3- ) = 6,91

.
    Na2HSO4   --->   NaHSO4


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. april 2011 af mathon

     

     M(Na2SO3) = (sum({2,1,3}*{22.990,32.065,15.999})) g/mol = 126,047 g/mol

     M(NaHSO3) = (sum({1,1,1,3}*{22.990,1.0079,32.065,15.999})) g/mol = 104,060 g/mol

    


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.