Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

GROMS og GROMK

05. marts 2009 af sgnhns (Slettet)

Skal snart til eksame, ved der kommer lignende opgaver så kigger på nogle gamle opgaver.

Har en opave i EØ, skal finde GROMS og GROMK udfra disse oplysninger

P=-1/80000*X+60  hvor x=antal ekspeditioner om året og P=gennemsnitspris pr ekspedition.

TO=13.000.000+33*X

Ekspeditionskapacitet forventes til 1.200.000 pr år

håber i kan hjælpe mig:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2009 af Sekstanten (Slettet)

For at finde grænseomsætningen = MR og grænseomkostningen = MC, skal du differentiere hhv. omsætningen og omkostningerne.

Omsætningen finder du som p*x, men p er en funktion af x, så reelt bliver det, p(x)*x

Omsætningen = (-1/80000x + 60)*x = -1/80000x^2 + 60x

dOmsætning/dx = MR = -1/40000x +60

Omkostningerne = 33x + 13.000.0000

dOmkostninger/dx = MC = 33

Optimal pris og mængde findes ude fra MR = MC

-1/40000x + 60 = 33

x = 1.080.000, hvilket er mindre end kapaciteten på 1.200.000

Prisen findes ved at sætte det fundne x ind i den oprindelig prisfunktion:

p = -1/80000*1.080.000 + 60 = 46,5

=> Omsætning = 46,5*1.080.000 = 50.220.000

=> Omkostninger = 33*1.080.000 + 13.000.000 = 48.640.000

=> Fortjenest/profit = 50.220.000 - 48.640.000 = 1.580.000


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj 2009 af Dorlas (Slettet)


P = -1/80.000 X + 60

Groms = -2/80.000 X + 60

TO = 13.000.000 + 33 X

TO' = Gromk <=>

Gromk = 33

Håber du kan bruge det :)

Så hvis du vil finde optimal mængde og pris skal du gøre således:

Gromk = Gromk <-- Det x du får er den optimale mængde. Denne mængde sætter du så ind i prisfunktionen. Så får du den optimale pris.


Skriv et svar til: GROMS og GROMK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.