Geografi

Hjælp med Ng - redegørelse for årsvariationen i lufttemperatur, nedbør og vindretning.

27. april 2014 af Birtha (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig, med dette spørgsmål det har virkelig drillet mig hele dagen!!

Giv med henvisning til den atmosfæriske cirkulation en redegørelse for årsvariationen i lufttemperatur, nedbør og vindretning?

- Taaak!!


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2014 af Syenite (Slettet)

Du kan få et par hints - så kan du evt. spørge google til råds.

Den atmosfæriske cirkulation er afhængig af termiske trykforhold. hvor disse høj/lavtryk grænser op til hinanden opstår en jetstrøm (løber fra vest mod øst). Grænserne ville ligge forskelligt afgængigt af årstiden. hvorved jetstrømmene ændres og derfor forskellige vindretninger opnås lokalt.

Afhængigt af hvorfra du har din vind vil du typisk kunne få følgende i danmark (der vil altid være undtagelser)
- kold + tør luft (øst - nordøst)
- varm + tør luft (syd - sydøst - øst)
- kold + fugtig (vest eller nordvest)
- varm + fugtig (vest eller sydvest)

Endvidere vil årstideren påvirke nedbørsintensiteten. Eks:
Januar - februar: vandet omkring dk er relativt koldt = lille fordamnning = lav nedbørsintensitet
mats - juni: havene er fortsat kølige og luften opvarmes hurtigere end vandet, luften vil derfor kunne opsamle store dele af fordamningen uden at blive overmættet (=ingen nedbør)
juli - september: Vandet omkring os er ved at være varmet op (Luften er dog tilsvarende varm og der kan opleves trykkenede lummer varme med høj luftfugtighed, torden osv.)
oktober - december: luften er relativt kold og vandet endnu ikke afkølet = stor chance for overmætning af luften.

Der vil endvidere være variationer i løbet af døgnet mv. Vær opmærksom på at ovenstående kun er meget groft ridset op og på ingen måde repræsenterer hele sandheden.

Håber du finder ud af det :)
 


Svar #2
29. april 2014 af Birtha (Slettet)

Tak, men hvad så med luft temperaturer ?


Skriv et svar til: Hjælp med Ng - redegørelse for årsvariationen i lufttemperatur, nedbør og vindretning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.