Eksamensforberedelse

2.gradsfunktioner

06. juni 2014 af christinemoth (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan viser man hvor den ene andengradsfunktion er større end den anden? 

Ligesom man fx kan vise hvor de er lig med hinanden. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2014 af mathon

når
           f(x) = ax2 + bx + c   og              g(x) = ex2 + fx + g

 skæringspunkter kræver
                              ax2 + bx + c = px2 + qx + r

                              (a-p)x2 + (b-q)x + (c-r) = 0
     hvis
               a-p > 0  
                             er f(x) < g(x) mellem rødderne for (a-p)x2 + (b-q)x + (c-r) = 0
                             for andre x-værdier er f(x) > g(x)

     hvis
               a-p < 0  
                             er f(x) > g(x) mellem rødderne for (a-p)x2 + (b-q)x + (c-r) = 0
                             for andre x-værdier er f(x) < g(x)


                            


Skriv et svar til: 2.gradsfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.