Spansk

Hjælp til sætning

21. august 2014 af pellele (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Jeg skal oversætte sætningen "[...] men nu bliver vi nødt til at koncentrere os om studierne. 

Jeg er lidt usikker på hvordan jeg skal bøje "at koncentrere"

Mit forsøg: [...] pero ahora tenemos que concentrarse en los estudios.

Jeg er ret sikker på at den refleksive bøjning, jeg har foretaget, er forkert. Nogen, der har et lille hint? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2014 af jbmm (Slettet)

'concentrarse' er et refleksivt vebum, hvor både verbet skal bøjes og det refleksive pronomen skal medtages med samme person som verbet bøjes:

me concentro, te concentras, se concentra osv.

Ligeledes i infinitiv:
for at concentrere sig = para concentrarse
for at concentrere mig = para concentrarme
for at concentrere os = para concentrarnos (det er denne form du skal bruge i din sætning)


Svar #2
21. august 2014 af pellele (Slettet)

Super! Mange tak. Det overvejede jeg også meget. Tusinde tak. :-)


Skriv et svar til: Hjælp til sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.