Geografi

Jordens indre

11. september 2014 af 7klasse (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hvad betyder disse ord:

Silicium - Mangnesium - Seismiske bølger - Subduktion - Spredningszone - Konvektion - Seismologi.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2014 af 123434 (Slettet)

Silicium og magnesium er grundstoffer

Subduktion=to jordskorper støder mod hinanden, og den tungeste presser sig ned mod den anden.

Subduktionszone=oceanbundsplade glider ned under en kontinentalplade. Noget af oceanbundspladen forgasser og stiger op gennem vulkaner eller smelter.

Spredingszone:Hvor ny oceanbund dannes, pladerne glider væk fra hinanden(konstruktiv pladegrænse)

Konvektion:varme/energi flyttes fra et sted til et andet. Konvektionsregn sker, når jorden opvarmes, og når luften nedefra også opvarmes. Ved fortætning af vanddampe(overgang fra gas form til væskeform) kan der dannes byger og torden

Seismolgi=læren om jordskælv


Svar #2
11. september 2014 af 7klasse (Slettet)

Mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2014 af 123434 (Slettet)

Sikkert til din interesse også

Konstruktiv

Pladerne bevæger sig væk fra hinanden. Middelhavet mellem Afrika og Europa bliver et par få centimeter længere om året. Island på en konstruktiv pladegrænse, som bevæger sig væk fra hinanden, og landet bliver et par centimeter større hvert år.

Destruktiv

To plader støder i mod hinanden, og den letteste plade, oceanpladen vil glide under kontinentalpladen. Det er en subduktionszone, og området er ofte plaget af jordskælv.

Transforme

Pladerne glider langs hinanden. Jordskælv forekommer typisk


Skriv et svar til: Jordens indre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.