Spansk

HJÆLP TIL PASSIV!

06. november 2014 af pulle7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære studieportalen, vi er lige begyndt at lære om passiv.. Jeg tror ik helt jeg forstår det.. f.eks. er følgende sætning passiv? 

- Arrastre aventura característico se produce en las fabulas de 'los tres trajes', 'el oricuerno' y 'maria del roserio'. 

eller hvordan laver jeg sætningen om til passiv?.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2014 af jbmm (Slettet)

Jeg ved ikke hvad din sætning skal betyde, men her er nogle generelle regler for dannelsen af passiv:

ser + participium (skal bøjes i køn og tal),  og "af" = por

F.eks.:
aktiv: han sælger bilen (vende el coche) (fokus på den handlende)

passiv ental: bilen bliver solgt af ham = bilen sælges af ham (fokus på den lidende)
el coche es vendido por él

passiv flertal: husene bliver solgt af manden =  husene sælges af manden
las casas son vendidas por el hombre

refleksiv passiv = man sælger bilen/husene = bilen/husene sælges
se vende el coche, se venden las casas

 


Svar #2
06. november 2014 af pulle7 (Slettet)

teksten skulle gerne betyde "karakteristiske eventyrtræk forekommer i eventyrerne ' Los tres trajes' , 'El oricuerno' y ' Maria del rosario'. "


Svar #3
06. november 2014 af pulle7 (Slettet)

Er den spanske sætning jeg skrev til dig helt væk fra den danske udgave eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2014 af jbmm (Slettet)

Din sætning er intransitiv (uden genstandsled) og kan derfor IKKE omdannes til passiv (verbet 'forekomme' er et intransitivt verbum)
Passiv kan kun dannes af en transitiv sætning (med genstandsled)

Jeg ved ikke, hvad du mener med #3, men jeg forholder mig kun til det, som du skriver her.


Svar #5
06. november 2014 af pulle7 (Slettet)

Okay, men er den spanske sætning korrekt? selvom der ik kan bruges passiv 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2014 af jbmm (Slettet)

Nej, den er ikke rigtig.

- Arrastre aventura característico se produce en las fabulas de 'los tres trajes', 'el oricuerno' y 'maria del roserio'.

arrastre' er imperativ/bydemåde af verbet 'arrastrar', og kan IKKE bruges som et substantiv/navneord
'træk' er her et navneord og kan på dansk være både ental og FLERTAL, brug din ordbog!
Brug også et andet ord for 'forekomme'

Hvis du skal have mere hjælp af mig, så er det gennem min indbakke.


Skriv et svar til: HJÆLP TIL PASSIV!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.