Psykologi

teori og principper

25. januar 2015 af ninch (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej, i en problemformulering bliver jeg bedt om at identificere de teoretiske principper... hvad betyder det? har spurgt andre lære om dette spørgsmål og de ved ikke hvad min lære præcis mener med det... 

help! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2015 af exatb

Hvis du ser en beskrivelse af et barns adfærd, skal du finde en teori,  hvor barnets adfærdsmønster passer ind. Hvis et  barn løsriver sig, udforsker verden og vender tilbage, kunne det lede tankerne hen på de teoretiske principper Mahler har beskrevet.


Svar #2
26. januar 2015 af ninch (Slettet)

#tresamusant - men hvis jeg ud fra to teorier i pensum skal identificere de teoretiske principper hvordan gør jeg så? teorierne er jo allerede givet..? eller er det mig der bare har misforstået det.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2015 af exatb

Har du en case du skal bruge teorierne på? Eller skal du finde lighedspunkter mellem de to teorier?


Svar #4
26. januar 2015 af ninch (Slettet)

det her er min problemformulering fra læren: identificer de teoretiske principper, videnskabs og menneskesyn, som to selvvalgte kønsforståelser i pensum bygger på :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2015 af exatb

Du må have kendskab til forskellige kønsforståelser, som har hver deres teoretiske grundlag. Det er nok dem du skal beskrive. Hvad videnskab og menneskesyn angår, er der sikkert nogle etiske overvejelser, som ville være relevante at tage med. Er du på uni? Det lyder ret avanceret. Kønsforståelse siger mig ikke noget.


Svar #6
26. januar 2015 af ninch (Slettet)

Det jeg har gjort ifølge hvad jeg tror "teoretiske principper" er at beskrive hovedpunkterne i teorien? såsom hvad teoretikeren mener om biologi ifølge køn osv. videnskab og menneskesyn har jeg ingen problemer med, ville bare lige vise dig problemformuleringen i en sammenhæng :) ja jeg er på uni og syntes nemlig ikke havde haft så meget om teoretiske principper og forstod ikke hvad min lære mente og kunne heller ikke få noget svar :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2015 af exatb

Et teoretisk pricip kunne måske være at de to køn skal behandles ens for at trives bedst muligt, eller de skal behandles forskelligt for at trives bedst muligt. Måske er det sådanne principper der tænkes på. Nogle principper der ikke er udtrykt direkte, men som du selv skal udlede. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. januar 2015 af klotte (Slettet)

1) teoretisk principper er essensen af teorien - evt lovmæssigheder

2) videnskabsteori beskriver videnskabssynet...det er meget forskelligt afhængig af skolerne google er din ven

3) menneskesynet handler om hvorledes man grundlæggende forstår et menneske- social? indiviorenteret, produkt af arv produkt af miljø osv.

Det handler om hvad er køn- forskellige måder at betragte køn på ( relevant irellevant) , specifik kønsidentiteter , forskelle på måde man opdrages på som køn. socialiseringsprocesser, hvad påvirker måde vi opfatter køn på reklamer, film, helte , forventninger osv osv....


Skriv et svar til: teori og principper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.