Kemi

PH

14. april 2015 af lalala1122 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Der opløses 2 gram NaOH i 300 mL vand. Det kan antages, at volumen forbliver uændret. Hvad bliver pH af opløsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2015 af mathon

Beregn den aktuelle koncentration cb af [OH-]

                               pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )

                    


Svar #2
14. april 2015 af lalala1122 (Slettet)

Det ser ikke helt rigtigt ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2015 af mathon

Beregn den aktuelle koncentration [OH-]

ved 25°C

                               pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )

       \left [ OH^- \right ]=c\left ( NaOH \right )=\frac{n}{V}=\frac{\frac{m}{M}}{V}=\frac{\frac{2\; g}{40,00\; \frac{g}{mol}}}{0,300\; L}=0{,}16667\; M

                               pH=14+\log\left ( 0{,}16667\right )=13,2


Skriv et svar til: PH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.