Engelsk

Gospel of Matthew - genetiv?

01. august 2015 af hihihej (Slettet) - Niveau: B-niveau

I skolen lærte jeg, at man skulle benytte -s genetiv ved navne fx Monica's bag. Men hvorfor siger man så:

Gospel of Matthew

eller

Book of Job ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2015 af 123434 (Slettet)

Ejefald(genetiv)

Ejefald bruges til at understrege ejerskab og tilhørsforhold-Der er nogen, som ejer noget

Ejefald kan dannes på to måder på engelsk:ved apostrof  eller of

Apstof

Apostrof bruges især ved personer, dyr og tidsudtryk

ental

The cat's owner has left

The little girl's father is abusive towards her

Today's show is about teenage pregnancies

Andrea's mother passed 5 years ago

Yesterday's plan

Flertal

The two girls' father is treating them with respect

The boys' mother is worried that her boys don't get enough to eat

Of

Bruges især ved geografiske forhold eller ting

The roof of the house

The President of the United States of America

The Queen of Belgium

The name of the street

The title of the book is "Love"


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. august 2015 af 123434 (Slettet)

Det er vigtigt at skelne mellem ental og flertal ved apostrof

The girl's father=pigens far

The girls' father=pigernes far

The cat's=kattens

The cats'=kattenes

The dog's owner is on holiday=hundens ejer er på ferie

The dogs' owner is on holiday=hundenes ejer er på ferie


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. august 2015 af Stygotius (Slettet)

"Gospel of Matthew" er ikke genitiv

"Book of Job" er ikke genitiv.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. august 2015 af Stygotius (Slettet)

Brugen af "of" er en omskrivning, -en måde at udtrykke et "ejerforhold" på.

Genitiv er en bøjet form af et substantiv.


Skriv et svar til: Gospel of Matthew - genetiv?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.