International økonomi

Relative prisforhold for perf. komplementer og substitutter.

18. oktober 2015 af Parq - Niveau: Universitet/Videregående

Hej! :)
Jeg har en opgave, der lyder følgende:

Betragt en økonomi med to forbrugere, A og B og to varer, x1 og x2. Lad de to forbrugeres præferencer være beskrevet ved følgende nyttefunktioner: 
UA(x1, x2) = x1 + 2x2 
UB(x1, x2) = min {x1, 2x2} 
De to forbrugeres initialbeholdning er givet ved: 
ωA=(12,0)
ωB=(0,12)

I ligevægt i denne økonomi hvad må det relative prisforhold nødvendigvis være?

Jeg ved at i ligevægt gælder der at alle agenterne opfører sig optimalt og det optimale forbrugerbundt for forbruger A og B vil tilfredsstille den optimale tilstand at MRS= p1/p2.

Jeg har brugt en evighed  på denne opgave, så det ville være alletiders med et lille hint. Har også illustreret det i en graf, og jeg kan godt se at hældningen som jo er p1/p2 hvordan den skal se ud, men hvordan i al verden formulerer jeg det eller hvordan stiller jeg det op så det giver mening?

Help help help
 


Skriv et svar til: Relative prisforhold for perf. komplementer og substitutter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.