Programmering

Programing in Maple;

19. oktober 2015 af Rossa

Hej Derude.

Jeg har en opgave, der lyder ;

First generate a random vector of values in the interval -1.0..1.0 

Det har jeg gjort, og ser sådan ud;
#V:=RandomVector(6, generator=rand(-1.0..1.0));#
Man får en Vektor med 6 tilfældigt koordinater fra -1 til 1.

Opgaven Forsætter videre med;

Second write a procedure that can convert an input vector x into an output vector y such that
y(i) = sign( x(i) ). 
Write your code such that all values are computed as float values.


Hint: Try solving the example by first using a for-loop, then a while-loop and finally using the in-built map-command in Maple.

Her er jeg gået fuldstændig i stå, selv om opgaven giver nogen Hints.

Er der nogen, der kan hjælpe med at komme videre.
Hvis Nogen af studerende fra KU kommer forbi Studieportalen, så vær så venlig at hjælpe lidt videre.
Hilsen derude

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2015 af Therk

Hvor meget forstand på procedurer har du i Maple? Jeg har lavet en lille skabelon til dig, som måske kan hjælpe dig i gang.

MinProc := proc(x)
local i,n,y;

## Definer n som længden af din vektor
#n:=;

## Definer y som en tom vektor med længde n
#y:=;

for i to n do

    ## For hver indgang i y, definer nu dens værdi vha. den funktion du er blevet bedt om:
    #y[i]:= ;

end do;

## Returner y som output af proceduren
return y;

end proc:

Når du har lavet den, så prøv at teste den med

MinProc(V);

Husk at bruge Maple-notation. Hvis du normalt bruger 2D-notation, så skift til Maple-notation med ctrl+M (eller MAC: cmd+M).


Skriv et svar til: Programing in Maple;

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.