Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

UV - INDEX!!!

28. oktober 2015 af nielsjensen23081000 (Slettet)

Nogle der måske kunne hjælpe?

Opgave 2.2 – UV-index og hudtype

Hos nogle mennesker med meget lys hud skal der kun halvt så stor en dosis til for at give en rødmedosis. Hos disse personer skal der altså kun 105 J/m2 til for at gøre huden rød. Hvis vi en forårsdag har et UV-index på 5 UVI, hvor længe kan en person med sådan en følsom hud opholde sig i solen uden beskyttelse, før han eller hun udsættes for én rødmedosis? 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2015 af Kasper73

Har du læst denne her:

http://www.cancer.dk/dyn/resources/File/file/5/195/1385247458/uvindex.pdf

Der står at 1 UVI = 25 mW/m= 0.025 (J/s)/m, hvilket betyder at 5 UVI = 5 * 0.025 (J/s)/m2.

Da fås:

105 J/m/ .125 (J/s)/m2  = 840 sekunder, hvis jeg har forstået opgaven rigtigt... 


Svar #2
29. oktober 2015 af nielsjensen23081000 (Slettet)

Tusind tak Kasper!!!

Skriv et svar til: UV - INDEX!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.