Geografi

Hjælp til forklaring af figur

01. januar 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Strålingsbalncen kan opskrives som Rn=Ki+Ku+Li+Lu

Er der nogle, der kan forklarer mig figuren. 

Hvilke pile er kortbølget indstråling, kortbølget udstråling. Langbølget indstråling og langbølget udstråling og hvordan kan man se det?

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. januar 2016 af 123434 (Slettet)

Solen sender kortbølget stråling mod jorden. Den kortbølgede stråling absorberes på jorden og bliver til varme. Jorden absorberer som sagt en del af varmen alt afhængig af overfladen og sender langbølget stråling mod atmosfæren. Noget af den stråling, som jorden modtager fra solen, sendes altså tilbage til atmosfæren igen. Drivhusgasserne i atmosfæren bevirker, at ikke al varmen i form af stråling forsvinder fra jorden. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2016 af 123434 (Slettet)

Kortbølget indstråling=den stråling fra solen, som rammer og absorberes af jorden

Langbølget udstråling=når jorden udsender stråling til atmosfæren

Indstråling foregår kun om dagen, når solen udsender stråling til jorden. Udstråling, hvor jorden udsender stråling til atmosfæren, foregår hele tiden

Temperaturen afhænger af strålingsoverskuddet. Om natten er udstrålingen større end indstrålingen og nattetemperaturerne er derfor lavere. Omvendt er temperaturerne højere om dagen, da indstrålingen overstiger udstrålingen


Svar #3
02. januar 2016 af annahansen2 (Slettet)

Men, hvordan kan jeg inddele pilene hhv. kortbølget indstråling, kortbølget udstråling. Langbølget indstråling og langbølget udstråling?

Og mange tak for dit svar #1,#2. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. januar 2016 af 123434 (Slettet)

Den gule pil, der vender nedad, er den kortbølgede indstråling fra solen. Den stråling, som solen udsender og jorden absorberer

Den røde pil, der vender opad, er den langbølgede udstråling fra jorden. Det er den stråling, som jorden reflekterer ud i atmosfæren. 

Den røde pil, der vender nedad, er drivhuseffekten. Det er den effekt, der gør, at varmen på jorden ikke suser ud i verdensrummet. Noget af strålingen fra jorden suser længere ud i atmosfæren, men en del tilbageholdes af drivhusgasserne. Det er den langbølgede indstråling


Svar #5
02. januar 2016 af annahansen2 (Slettet)

Mange tak for svar #4

Men hvad, men den gule pil, der vender opad? 

Den grønne pil symbolisere fordampning og den blå vender begge veje.. Den er jeg lidt i tvivl om, hvad den symboliserer..

På forhånd tak.


Skriv et svar til: Hjælp til forklaring af figur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.