Studievalg og videregående studie

Parkering

24. februar 2016 af jihudsif (Slettet)

Jeg har udregnet at der for 11 biler på en parkeringsplads er behov for 110 m2. Spørgsmålet er hvor mange m2 vi har brug for, for selve manøvrearealet.

Hvordan kan jeg beregne hvor meget manøvreareal vi har behov for?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2016 af Studentos

(Hele parkeringsområdets areal) - (arealet af parkeringspladser) = manøvrearealet


Svar #2
24. februar 2016 af jihudsif (Slettet)

Hele parkeringsområdet har et areal på:

9.80*12.7= 124.46m2

Parkeringspladser er

11*10m = 110

Det passer ikke helt hvis man trækker 124.46 fra 110.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2016 af Studentos

Jeg tror, at du har set forkert. 

Det vil se sådan ud, hvis du gjorde som forklaret i #1   "          124,46-110= 14,46 m^{2}           "


Svar #4
24. februar 2016 af jihudsif (Slettet)

14.46 m2 er det ikke lidt i forhold til at der er 11 biler på en parkeringsplads?

De 14.46m2 er det for en bil der har brug for manøvreareal?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2016 af Studentos

Er der nogen specifik grund til at det er 11 biler?

Har du en opgavebeskrivelse?


Svar #6
24. februar 2016 af jihudsif (Slettet)

Altså vi har fået en grund (plads) på et stykke jord hvor vi blandt andet skal have huse og parkeringspladser.

Vi har valgt at få lavet 11 parkeringsplader på det stykke jord.

Det første jeg har gjort som også kan ses på billedet er at gange x-antal biler med en parkeringsbåse dvs.

2.5m*5.0m = 10m2 pr. parkeringsbåse dvs. for 11 biler = 11*10 = 110m^2 (DETTE ER UDEN MANØVREAREAL)

Med manøvringsareal er jeg lidt i tvivl hvad jeg skal gøre..? Hvad skal 1 bil have af manøvringsareal ?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2016 af Studentos

Interessant areal du beregner dig frem til omkring parkeringsbåsene. 

Er det ikke 2,5*5,0=12,5m^{2} per bås?

Så 11 biler/parkeringspladser vil fylde:

11*12,5=137,5m^{2}


Svar #8
24. februar 2016 af jihudsif (Slettet)

okay det er jeg med på. Hvad med manøvrebane? Hvordan beregner jeg det ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. februar 2016 af Studentos

Du trækker det samlede areal af alle parkeringspladserne fra hele parkeringspladsens areal.


Svar #10
24. februar 2016 af jihudsif (Slettet)

137.5m2-124.46m2=13,04m2

Er det pr. parkeringsmanøvre bane eller for det er relativt lidt det tal?


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. februar 2016 af Studentos

Parkeringsområdet skulle gerne være større end det parkeringsbåsene udgør. For ellers er der ingen plads for bilerne at køre på.

Er du sikker på at have regnet arealet af hele parkeringspladsen korrekt?


Svar #12
24. februar 2016 af jihudsif (Slettet)

det samlede areal er jo 137.5 for 11 biler

og pladsens areal er jo længde * bredden som er 9.8*12.7

jeg ved ikke hvad jeg gør forkert. kan du se min fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. februar 2016 af Studentos

Tager du kun den ene del af området eller det hele?

Hvad betyder tallene i parenteserne? 


Svar #14
24. februar 2016 af jihudsif (Slettet)

Jeg er ret sikker på at det er hele området.

tallene i parenteserne betyder mellem de to tal. Men kan du ikke hjælpe med at se om jeg har gjort noget forkert? Synes ellers det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. februar 2016 af Studentos

De vertikale sider er længere end 14m, hvis man tager udgangspunkt i hele parkeringspladsen

Så det undrer mig lidt, hvorvidt du kun får    9,8*12,7, når en af tallene skal være over 14?


Svar #16
25. februar 2016 af jihudsif (Slettet)

det er jo længden ganget med bredden

vi lægger længderne sammen 4.20+5.60 = 9.80 og bredden som er 12.7 dem gganger vi sammen.


Skriv et svar til: Parkering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.