Engelsk

Hvordan er mundtlig eksamen?

05. marts 2016 af Sofie1432 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg skal snart til eksamen og er lidt nervøs. 

Nogle der ved hvordan det kommer til at være? Altså er det mening man skal lave det hele på skolen og derefter fremlægge eller får man også tid derhjemme? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2016 af OliverHviid

Normalt laver man selve synopsen på skolen, mens man øver den (og læser pensum) derhjemme.

Bare spørg igen, hvis du er i tvivl om noget.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2016 af sjls

Det kommer meget an på, hvilket fag du skal op i og hvilken prøveform. De fleste sproglige fag benytter en prøveform, hvor du skal lave en synopsis cirka 1 måned forud for prøvedagen. Denne synopsis vil, i danskfaget, være stikord til et 5-10 minutters oplæg af en analyse og fortolkning af et værk, som har relation til det emne, du har trukket i forvejen. I fag som tysk eller engelsk vil synopsen være stikord til et 5-10 minutters oplæg, som du skal fremlægge til eksamen. Det, du skal fremlægge om, vil også skulle have relation til et emne enten af eget valg eller ved udtræk (kommer an på skolen). I engelsk og tysk vil du altså ikke skulle fremlægge en analyse og fortolkning (medmindre du vil, selvfølgelig), men du vil skulle forholde dig til et emne, som I har været igennem på pensum, som f.eks. Violence, Crime eller Love. 
I mundtlig matematik og fysik/kemi er det enten en gruppeprøve eller individuelt (afhængig af skolen og eget valg), hvor man på selve dagen til eksamen trækker en opgave eller et emne, hvor man i matematik skal løse opgaverne, mens lærer og censor går rundt i de forskellige grupper (der er cirka 3 grupper inde samtidig) og ser og hører på, hvad I laver. I fysik/kemi er det næsten det samme som matematik, bortset fra, at man skal lave eksperimenter og forklare dem, i stedet for opgaver.
I mundtlig historie/kristendom/samfundsfag møder man op til eksamen, hvor man trækker et emne og en eller to kilder med tilhørende spørgsmål. Man bliver så sendt til et andet lokale, hvor man sidder alene og har 40 minutters forberedelse, inden man skal ind til lærer og censor igen og fremlægge ens svar på spørgsmålene med en efterfølgende dialog. (Det skal lige siges, at der er efterfølgende dialog i alle sproglige og humanistiske fag).
Jeg håber, det hjalp lidt, og at du blev lidt mere opklaret på det.
Det er slet ikke så slemt, selvom det måske kan lyde sådan, så plejer censor og lærer som regel at være meget flinke. Du skal også huske på, at de kun vil dig det bedste, og de vil helt sikkert hjælpe dig, hvis du går i stå eller ikke kan svare på et spørgsmål. 


Svar #3
06. marts 2016 af Sofie1432 (Slettet)

Tusind tak I to. :-)

Det var mere om man skulle lave det hele ovre på skolen i fx. engelsk eller om man så også får tid derhjemme. 

Eller får man noget tid til at øve lidt inden man skal indtil lærer og censor?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2016 af sjls

Når du siger "lave det hele", tænker du så på at lave synopsen eller selve fremlæggelsen? For du får tid til begge dele både derhjemme og i skolen. Men så snart du har afleveret synopsen cirka en måned før selve eksamen, kan du ikke ændre i den. Dog kan du altid ændre i det, du vil sige til eksamen (altså selve fremlæggelsen), men det skal bare stadig hænge sammen med synopsen.
Du skal nemlig være forberedt på, at lærer og censor har læst din synopse før eksamen. De vil derfor helt sikkert spørge ind til den, hvis der er noget i synopsen, som du ikke nævner i fremlæggelsen.
Men ja, du har altså ind til selve eksamenstidspunktet til at øve fremlæggelsen, så du kan også bare vente, indtil du står foran eksamenslokalet ti minutter før og øve - det vil jeg dog ikke anbefale ;)


Skriv et svar til: Hvordan er mundtlig eksamen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.