Bioteknologi

Mængdeberegning

18. august 2016 af Sarah45 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sidder lidt fast i disse opgaver, håber i kan hjælpe mig med at finde ud af det:

Hvis vi har 1 mol C6H12O6 molekyler, hvor mange C6H12O6 molekyler er der i alt?

Hvor mange C-mol atomer er der i alt?

Hvor mange H-mol atomer er der i alt?

Hvor mange mol O-atomer er der i alt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2016 af mathon

1 mol C_6H_{12}O_6 indeholder \left [ N_A \right ] molekyler
og dermed:
                          6 mol C-atomer = 6\cdot \left [ N_A \right ] C-atomer

                          6 mol O-atomer = 6\cdot \left [ N_A \right ] O-atomer

                          12 mol H-atomer = 12\cdot \left [ N_A \right ] O-atomer

  \left [ N_A \right ]=6{,}02214\cdot 10^{23}


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.