Religion

7 dimensioner ninian smarts til buddhisme

07. maj kl. 20:16 af Gottlieb06 - Niveau: C-niveau

er der nogle derude som har noter til de 7 dimensioner i buddhimsen? har prøve i morgen. Stor hjælp tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj kl. 09:36 af Martin2Holte

Ifølge ChatGPT har Ninian Smart defineret "de syv dimensioner af religion".

I forhold til buddhismen er der:

Rituel dimension: Omfatter de forskellige ceremonier og meditationsteknikker som bruges i buddhismen, såsom chanting af sutraer, meditative praksisser, og rituelle fejringer af forskellige buddhistiske helligdage.

Narrativ eller mytologisk dimension: Inkluderer de historier og tekster der fortælles i buddhismen, herunder historierne om Buddhas liv, jataka-fortællingerne (historier om Buddhas tidligere liv), og andre vigtige skrifter og læresætninger.

Doktrinær eller filosofisk dimension: Dækker de lærdomme og filosofier, som buddhismen lærer, såsom De Fire Ædle Sandheder, Den Ædle Ottefoldige Vej, og koncepter som karma og nirvana.

Etisk eller juridisk dimension: Omhandler de moralske regler og etik, som buddhister følger, eksempelvis de Fem Leveregler og Bodhisattva-løfterne.

Social eller institutionel dimension: Fokuserer på hvordan buddhismen er organiseret, herunder forskellige skoler og sekter, munkeordener, og laiksamfund.

Materiel dimension: Inkluderer alle fysiske genstande og steder, der er vigtige for buddhismen, såsom templer, statuer af Buddha, malas (bedekæder), og andre religiøse artefakter.

Oplevelsesmæssig eller følelsesmæssig dimension: Vedrører de personlige erfaringer af det guddommelige eller det spirituelle, som buddhister oplever gennem meditation og spirituel praksis.


Skriv et svar til: 7 dimensioner ninian smarts til buddhisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.