Kemi

Antal atomer i alt.

13. oktober 2016 af lucasw89 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen.

Jeg har fået nogle eksempler, og skal regne på dem.
Stoffet C2H5OH (alkohol) er det jeg arbejder med.

Jeg har fundet molarmassen til 46.06844, massen til 59.888972, og stofmængden til1.3.
Jeg har nu fået opgaven, at jeg skal finde ud af hvor mange atomer der er i al, og jeghar ingen ide om hvordan. Alt hjælp er velkommen

Tak for din tid
- Lucas


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2016 af ChemistryIsKey

Idet du kender stofmængden, kan du umiddelbart finde antallet af molekyler vha. Avogadros tal;

     Nmolekyler = n · L = 1.3 mol · 6.022·1023 molekyler/mol = 7.83·1023 molekyler

Du ved også, at der er 9 atomer pr. molekyle, så nu kan du finde antallet af atomer ved;

     Natomer = 7.83·1023 molekyler · 9 atomer/molekyle = 7.05·1024 atomer

Sådan ville jeg umiddelbart løse opgaven :)


Svar #2
14. oktober 2016 af lucasw89 (Slettet)

#1

Idet du kender stofmængden, kan du umiddelbart finde antallet af molekyler vha. Avogadros tal;

     Nmolekyler = n · L = 1.3 mol · 6.022·1023 molekyler/mol = 7.83·1023 molekyler

Du ved også, at der er 9 atomer pr. molekyle, så nu kan du finde antallet af atomer ved;

     Natomer = 7.83·1023 molekyler · 9 atomer/molekyle = 7.05·1024 atomer

Sådan ville jeg umiddelbart løse opgaven :)

Tusind tak. Jeg har kikket på alle resultaterne, og de ser meget rigtig ud. Hav en rigtig god dag! :)


Skriv et svar til: Antal atomer i alt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.