Erhvervsret

Erhvervsret caseopgave

25. januar 2017 af hassanole - Niveau: C-niveau

Hej allesammen jeg har denne caseopgave som jeg virkelig har svært ved at lave og søger noget hjælp til at komme frem til svaret.

Dette er casen

Den 32-årige Irene Thomsen blev med virkning fra den 1. oktober fuldtidsansat som regnskabsassistent i selskabet Regneark A/S. Efter at have udført sit arbejde, uden påtale af nogen art, blev Irene Thomsen syg den 15. oktober 5 år senere. Det meddelte hun samme dag telefonisk til selskabets personaleafdeling. Samtidig meddelte Irene Thomsen, at sygdommen ville være af længere varighed på grund af graviditet.

Da virksomheden - midt i en travlhedsperiode - intet hørte fra Irene Thomsen resten af måneden, besluttede den at reducere hendes løn for oktober med halvdelen svarende til sygdomsfraværet. Samtidig krævede virksomheden, at hun sendte en varighedsattest, som hun selv skulle betale. Under henvisning til betalingskravet nægtede hun telefonisk at indsende varighedsattest, hvorefter virksomheden bortviste hende i samme telefonsamtale.

Redegør for parternes retsstilling og nedskriv alle de krav, som Irene Thomsen kan rejse mod virksomheden med henvisning til relevante begrundelser og love


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2017 af Smut1

Her: https://erhvervsretc.systime.dk/index.php?id=406

Hvis du har nogle konkrete spørgsmål, er du selvfølgelig velkommen til at stille dem :)


Skriv et svar til: Erhvervsret caseopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.