Studievalg og videregående studie

Karakteren 7?

19. juni 2017 af sssk1998

Selve titlen siger sig selv. Hvad synes i om karakteren 7? Argumentere gerne hvorfor.

Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juni 2017 af EnStuderende

At den siger lige så lidt om ens viden/evner som et 4-tal eller 10-tal. Det eneste, man kan bruge den til, er at konkludere, at der er mere at lære, eller at læreren leder efter et lidt andet input. Mit råd: fokuser mere på at lære noget end på, hvor god/dårligt et 7-tal er.

Brugbart svar (1)

Svar #2
19. juni 2017 af AngelOneOne

Hej,

Karakteren siger som #1 ikke andet end noget om præstationen på den dag, og hvordan den præstation lever op til de forventninger der er fra lærer og censor.

Men for at sammenligne 4 vs. 7 vs. 10, så lad mig stille et modspørgsmål:

Det kræver 500 point at består en prøve. Hvis en elev scorer 499 og en anden 501, er den anden elev så bedre/dygtigere end den første, eller gættede denne elev bare heldigt i et spørgsmål?

Sådan er det også med karakterer. Om du skal have 4 eller 7, eller 7 eller 10, afhænger udelukkende af en enkeltpræstation (her taler vi om eksamenskarakterer), eller heldige gæt for den sags skyld. Du kan være stjernedygtig til biologi, undtagen glycolyse. Det hjælper dig bare ikke ret meget at du er stjernedygtig generelt, hvis du trækker glycolysen til eksamen.

Generelt mener jeg at eksamenskarakterer ikke burde vægte mere end standpunktskarakterer, fordi standpunktskarakteren tager udgangspunkt i den generelle indsats/engagement/viden året igennem. Derfor mener jeg at standpunktskarakteren giver et mere reelt billede af elevens kundskaber i de pågældende fag som helhed, end en eksamenskarakter gør, hvor du kan trække lige det emne du ikke forstår.

/Angel

- - -


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson


Svar #3
20. juni 2017 af sssk1998

Mange tak for det.

Forstår dig 100%. Og tak for det gode formulerede svar.


Skriv et svar til: Karakteren 7?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.