Studievalg og videregående studie

Kandidat

17. juli kl. 20:50 af PhillipMcCrevis

Hej derude, jeg skriver da jeg har et spørgsmål angående hvilken kandidat jeg evt kan søge efter økonomistudiet. Jeg startede med at læse 2 semestre på softwareingeniør men valgte at skifte til økonomi på grund af forskellige årsager, bla studiemiljø og at jeg mistede interessen for at programmere ved at læse det på universitetet. På økonomistudiet har jeg haft en del statistik både som alenestående kursus men også i økonometri osv og jeg har endda taget et valgfagskursus i machine learning. Det har givet mig blod på tanden til at, hvis det er muligt, søge en kandidat der peger i retning af artificial intelligence/machine learning/data science. Kunne jeg evt, i og med jeg har 30 ects fra softwareingeniøren i programmering og diskret matematik og en del matematik og statistik fra økonomistudiet, søge ind på en kandidat i noget datalogisk og så specialisere mig i machine learning og AI? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juli kl. 23:29 af SkipperN

Hej. Som udgangspunkt, så kan du kun søge kandidater som din bachelor er adgangsgivende til. Dette kan du se på denne side: http://kandidat.au.dk/sammensaet-din-uddannelse/.

Dog, kan man ALTID søge en hvilken som helst kandidat uanset bachelor. Her vil det komme ned til en vurdering hvorvidt du har det nødvendige for optagelse eller ej. Held og lykke med det hele. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juli kl. 11:01 af [email protected]

Hvilken uddannelse er det helt nøjagtigt du læser, altså hvilken titel vil du få som bachelor, og på hvilket universitet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juli kl. 11:09 af SkipperN

Jeg er ret sikker på, at det er oecon. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juli kl. 11:55 af [email protected]

Sikkert, men jeg vil nu alligevel gerne høre det fra OP. Uddannelsen og universitetet er ret afgørende for hvordan han er stillet i optagelsen uden at have retskrav.


Svar #5
18. juli kl. 19:30 af PhillipMcCrevis

Jeg læser Oecon på AU :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juli kl. 22:40 af [email protected]

Hvis det skal være ren datalogi, du vil læse er din bedste chance nok at søge ind på datalogi-kandidaten på AU. Din BSc giver ikke direkte adgang, men

"Følgende uddannelser kan give adgang til kandidatuddannelsen i datalogi:

En anden naturvidenskabelig bacheloruddannelse, med fagelementer inden for datalogi  af et omfang på 60 ECTS samt grundlæggende fagelementer inden for matematik, sandsynlighedsregning og statistik kan være adgangsgivende til kandidatuddannelsen."

?Kan du skrabe de 60 ECTS sammen inden du er færdig? (Derudover skal du have engelsk B, da uddannelsen er på engelsk). Du kan se valgfagene i studieordningen her: https://eddiprod.au.dk/EDDI/webservices/DokOrdningService.cfc?method=visGodkendtOrdning&dokOrdningId=2043&sprog=da

Det virker umiddelbart som om at din chance for at blive optaget på datalogi på KU, SDU og AAU er lavere, selvom det i sidste ende kommer ned til en konkret vurdering. Selv blandt de bachelorer, som ikke er direkte adgangsgivende til kandidaten, virker de ikke så large.

?Har du overvejet om det måske er mere interessant for dig med diplomingeniør/civilingeniør-uddannelserne?


Svar #7
18. juli kl. 23:34 af PhillipMcCrevis

Kan godt se at det kan gå hen og blive ret problematisk :/ 

Har ikke overvejet ingeniør, men hvordan skulle jeg også læse der med en bachelor i Økonomi? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. juli kl. 23:37 af SkipperN

Umiddelbart er det lige så problematisk, at læse en kandidat i datalogi med en bachelor i økonomi. Der er ikke andet for end at prøve, hvis det er hvad du vil. Dog synes jeg du får en lidt uklar profil. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. juli kl. 22:17 af [email protected]

#7

Kan godt se at det kan gå hen og blive ret problematisk :/ 

Har ikke overvejet ingeniør, men hvordan skulle jeg også læse der med en bachelor i Økonomi? 

Jeg mente ikke nødvendigvis at du skulle færdiggøre din bachelor i økonomi. Jeg har ikke undersøgt om en bachelor i økonomi forbedrer dine optagelseschancer. Jeg synes bare det lyder på dig som om du er mere interesseret i AI og machine learning end i økonomi. Og så kunne det være at der måske var noget mere oplagt for dig på en af ingeniøruddannelserne?

Jeg indrømmer blankt at min viden om indholdet på de uddannelser er begrænset, og jeg ved ikke i hvor stort et omfang de indeholder AI og machine learning.


Skriv et svar til: Kandidat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.