Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)
Gæring
Hej
nogen ved hvad sker hvis bruger forskellige temperatur for gæringsprocess, og er det forskellen mellem energiomsætning ved gæringsprocess og respirationsprocess?
Svar #1
24. oktober 2017 af AngelOneOne
Hej,
Temperaturen har stor betydning for gæringsprocessen. Ligs som alle andre organismer, har gærceller en optimal temperatur hvor de fungerer bedst. Hvis temperaturen er højere eller lavere, enten dør de, eller gæringsprocessen går væsentligt langsommere.
I forhold til forskellen i energiproduktion med og uden oxygen (aerob og anaerob respiration) og fermentering (gæring), er der meget stor forskel i produktionen af ATP (Adenosintriphosphat = energimolekyler som cellerne bruger som brændstof). I aerob (med oxygen) respiration, dannes der 36 ATP molekyler for hvert udgangsmolekyle for eukaryoter og 38 ATP for prokaryoter. I anaerob respiration (uden oxygen), dannes der et variabelt antal ATP molekyler der er mindre end 38 men større end 2. I fermentering (gæring) dannes der 2 ATP molekyler per molekyle udgangsmateriale.
/Angel
/Angel
"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
“Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein
Skriv et svar til: Gæring
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.