Engelsk

Analyse af artikel

29. oktober 2017 af HFNU (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg vil hører om der der nogle der kender de forskellige termer man bruger når man skal analyser en avis artikel.

Hvad hedder disse termer på engelsk. :

RUBRIK

Underrubrik

byline

Billedtekst

Mellemrubrik

Brødtekst .

Jeg håber der er nogle som kan hjælpe mig lidt, måske bare med nogle af dem. Jeg kan jo slå dem op i en ordbog, men jeg ved bare ikke om det er det ord jeg så skal bruge eller der er nogle bestemte termer som jeg ikke helt kender til, eller har fået nogle papirer til.

1000 tak på forhånd


Svar #1
30. oktober 2017 af HFNU (Slettet)

Mangler stadig hjælp så hvis der er nogle som kender til termerne så må i endelig skrive...tak 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2017 af Stygotius (Slettet)

rubrik  =  title

underrubrik  =  subdirectory, subheading

byline (skal det være dansk??)  = byline, author line, illustrator line

billedtekst  =  caption

mellemrubrik  =  box title

brødtekst  =  body text


Svar #3
30. oktober 2017 af HFNU (Slettet)

Byline..det ved jeg ikke helt. Men ved ikke om jeg kunne bruge ordet; "Byline".  1000 gange Tak


Svar #4
01. november 2017 af HFNU (Slettet)

Har du nogle ideer til hvad der vil være bedst bruge hvis jeg skal nævne : Afsender, og ikke hans navn hvergang?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2017 af Stygotius (Slettet)

Blandt de oversmarte journalister bruger man tit ordet "byline". Et dansk udtryk kunne være "kildeangivelseslinje", men "kilde" er jo dobelttydigt.


Svar #6
01. november 2017 af HFNU (Slettet)

Men byline betyder vel ikke afsender på engelsk gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2017 af Stygotius (Slettet)

På engelsk hedder at artiklen er "skrevet af" jo "written by".

Derfor er en "byline" den linje hvor man angiver navnet på artiklens forfatter og eventuelle fotograf. 

Man kan vel således godt kalde den for en slags "afsenderlinje", men det gør man ikke.

ad #4

Et forslag kunne være "(artiklens) forfatter"


Svar #8
02. november 2017 af HFNU (Slettet)

Ok så man kan ikke bruge ordet "sender" eller lign. vel?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2017 af Stygotius (Slettet)

Nej, det vil ikke være heldigt.


Svar #10
09. november 2017 af HFNU (Slettet)

Okay ja. Mange tak


Skriv et svar til: Analyse af artikel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.