Fysik

Lydens hastighed

26. november 2017 af Nisrine (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har en fysik aflevering for, der omhandler lydens hastighed. I fysik lavede vi et forsøg, hvor vi skulle placere to mikrofoner op og sætte dem til et elektroniskstopur. Når lyden ramte den første mikrofon, ville stopuret starte, hvorimod når lyden nåede den anden mikrofon, vil stopuret stoppe. Stopuret målte det i sekunder, men mit spørgsmål er, hvorfor skal man omregne det til millisekunder?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2017 af peter lind

Divider med 1000


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2017 af mathon

…fordi lydens hastighed er ca. 340 m/s.
Så de 5 m, I har mellem mikrofonerne,
tager
                \small t=\frac{5\;m}{340\;\tfrac{m}{s}}=0{.}0147\;s=14{.}7\; ms

Tidsenheden \small ms er derfor praktisk.


Skriv et svar til: Lydens hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.