Studievalg og videregående studie

Japanstudier

03. december 2017 af suzannesshansen

Hej, nogen herinde der kan sige lidt om, hvordan det er at læse japanstudier på uni? Og hvad man egentlig kan arbejde med efter man er færdig. Har overvejet det lidt, men er bange for, at det bliver svært at finde et job bagefter, især når man bor i Jylland. Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2017 af Mathian

Jeg kender en som har studeret filosofi og japansk. Han har endda taget et semester i japan, og specialiserede sig inden for komparative studier og kyoto-skolen. Han vil ikke indrømme det, han er optimistisk og vil være universitetsmand, men som jeg ser det, han har det svært. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2017 af Mathian

Han har skrevet flere ansøgninger rundt omkring, men intet svar. Jeg ville læse filosofi og matematik, men efter at have set hans ansøgninger få afslag, så mange gange fra forskellige gymnasier, giver jeg afkald på filosofien og overvejer matematik-økonomi/matematik.  


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2017 af Mathian

Håber jeg ikke har skræmt dig... Men igen, man ved aldrig, fortæller kun hans situation, som slet ikke behøver at være din, eller repræsentativ for folk der studere japansk. 


Svar #4
03. december 2017 af suzannesshansen

Ja okay... men tak skal du have!


Svar #5
04. december 2017 af suzannesshansen

Andre der har noget?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2017 af Egofaciens

Har desværre ingen personlig historie, som #1. Tror du ikke du har mulighed for at komme i praktik, snakke med en vejleder, der ved noget mere om japanstudier, så du kan komme tættere på en beslutning? Hvis ikke, du allerede har gjort dette?

Held og lykke med det i hvertfald.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. december 2017 af bummelumbumbum

Jeg kender en, der har læst japansk med sidefag i erhvervsøkonomi. Hun havde ikke de store problemer med at få et arbejde inden for marketing & kommunikation i en virksomhed, der handler en del med Østasien. Hun sagde engang, at jobmulighederne på uddannelsen i høj grad afhænger af hvilket sidefag og kandidatuddannelse, man vælger.


Svar #8
11. december 2017 af suzannesshansen

Okay tak skal I have :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. december 2017 af tomoyo

Har du kigget på ASP/IBA hos CBS? Det er dog med kinesisk i stedet for japansk, men der er der økonomi med oveni som styrker rigtig meget dine jobmuligheder ift. at studere udelukkende et sprog.


Skriv et svar til: Japanstudier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.