Geografi

Jordskælv

13. april 2018 af Annemariehansen - Niveau: 9. klasse

Hvad er kontinentalplader og hvordan kan varme flytte kontinenter? Det har tit tænkt over, og håber at en af jer har et svar på mit spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2018 af ringstedLC

Hvis du tit har tænkt over det, så er det måske noget, der vil interessere dig. Hvorfor har du ikke prøvet at søge emnet på Wikipedia? Der står sikkert noget og der står helt sikkert meget mere på den engelske Wikipedia. På Youtube er der jo også videoer om alt muligt.

Prøv selv at blive klogere og vend så tilbage med konkrete spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2018 af AngelOneOne

Hej,

Meget kort - Så "flyder" kontinentalpladerne på et "hav" af flydende klippe. Denne flydende klippe "omrøres" på grund af konvektion. Når den flydende klippe bliver varmet op længere inde i Jorden, stiger den opad gennem Jorden, og når den køles ned, synker den ned mod Jordens centrum igen (for atter at blive varmet op og stige igen). Dette skaber en nogle cirkelbevægelser i Jordens flydende ydre kappe. Den bevægelse gør, at kontinentalpladerne bevæger sig ind i/ind under, eller væk fra hinanden.

Men som #1 skriver, så læs lidt om emnet "kontinentaldrift" og stil så nogle supplerende spørgsmål til hvad du har læst :o)

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Jordskælv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.