Geografi

Hjælp til eksamen

12. juni 2018 af finger1234 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvor og hvordan bliver tobak dyrket? 

Hvorfor dyrker man tobak, når man ved at det er skadeligt? 

Hvor i verden er der flest rygere? 

Hvor mange år mister rygere i gennemsnit af deres liv?   

Hvorfor er det dårligt for miljøet, at man tørrer tobak med brænde fra skovens træer?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2018 af Moderatoren

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2018 af sarah2002

De fleste spørgesmål kan du google dig til eller kigge i et atlas,

Tobaksfrøene bliver plantet i overfladen af jorden. I starten af vækstforløbet bliver planterne gødet meget, da de har det med at udpine jorden. Længere henne i vækstforløbet sulter man planten for næringsstoffet nitrogen for at opnå bedre smag. Når planterne har nået en bestemt højde, plantes de ud på markerne. Her gror de skud, som til sidst bliver til blade. Tobakshøst kræver meget arbejdskraft, fordi de øverste og nederste blade ikke bliver modne på samme tid. Tit bliver tobakken høstet ved håndkraft, men man kan også bruge en ”tobakshøster”, som egentlig bare er en vogn, der bliver trukket efter en traktor.

Tobaksplanten er en plante, som kan gro mange steder. Den tåler både stærk varme og meget lidt nedbør. Det er f.eks. grunden til, at den kan gro i Afrika. Dyrkningen stiller heller ikke de store krav til jordbunden, men trives dog bedst i det subtropiske og det tropiske klimabælte.

Man dyrker tobak, fordi der er penge i det. Man har dyrket tobak i rigtig mange årtier, hvis ikke århundreder, statskassen får virkelig mange penge ind, selvom at de ville få flere ind, hvis de forbød cigaretter og andre tobaksprodukter, fordi de nemlig bruger flere penge på at gøre de mennesker der er blevet syge raske igen. Der vil også komme mange protester både fra rygerne og producenterne, hvis man ikke længere dyrkede tobak, man jeg mener også at man i starten ikke dyrkede tobak for at ryge det, men det havde et andet formål.

Serbien, Bulgarien og Grækenland er de lande der ryger mest, nok på grund af de billige cigaretter man kan få der.

Man mister cirka 7 år af sit liv, hvis man ryger 15 cigaretter om dagen viser en undersøgelse af statens institut.

Og dit sidste spørgesmål er jeg ikke sikker på, men det har vel noget med CO2 udledningen at gøre, og man kan jo bruge brænde til så meget mere.

Håber at du kan bruge svarene

Skriv et svar til: Hjælp til eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.