Geografi

Hjælp HJÆLP

02. september 2018 af sofso (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvad gøres der for at bevare en god drikkevandskvalitet?

Hvilke geologiske faktorer gør, at Danmark har godt drikkevand?

Hvilke kemiske og fysiske processer og arbejdsmetoder er der i vands kredsløb?

Lav en reaktionsligning for en neutralisation af H2SO4 og NaOH, og navngiv de molekyler, der er.

Lav en reaktionsligning for en neutralisation af HNO3 og KOH, og navngiv molekylerne.

Forklar hvilke risici, der kan være ved opløsning og inddampning af et metal i saltsyre.

Hvorfor er nogle metaller sværere at opløse i syre end andre (eksempelvis Fe og Mg)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2018 af mathon

                        \begin{array}{lccccccl} H_2SO_4&+&2\, NaOH&\longrightarrow &Na_2SO_4&+&2\, H_2O \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2018 af mathon

                        \begin{array}{lccccccl} HNO_3&+&KOH&\longrightarrow &KNO_3&+& H_2O \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2018 af mathon

         \small \small \begin{array} {lcl} \textsl{Forklar hvilke risici, der kan v\ae re ved opl\o sning og inddampning af et metal i saltsyre:}\\ \textup{hvis metallet er meget elektropositivt kan reaktionen forl\o be eksplosivt.} \end{array}                       \begin{align*} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2018 af mathon

         \small \begin{array} {lcl} \textsl{Hvorfor er nogle metaller sv\ae rere at opl\o se i syre end andre (eksempelvis Fe og Mg)?:}\\ \textup{fordi visse metaller adsorberer den udviklede hydrogengas, s\aa \ den fortsatte reaktantkontakt er h\ae mmet.} \end{array}                       \begin{align*} \end{align*}


Skriv et svar til: Hjælp HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.