Geografi

Naturgeografi

09. september 2018 af janiw (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

Vedhæftet fil: naturgeografi 123.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2018 af ringstedLC

Når man siger, at der er kommet 1 mm nedbør, så svarer det til, at der er faldet 1 l pr. m2, fordi:

\begin{align*} m\cdot m\cdot m =m^3 =m\cdot m^2 &=1000\;l\Downarrow \\ 1000\;mm\cdot m^2 &=1000\;l\Downarrow\\ mm\cdot m^2 &=l\Downarrow\\ mm &=\frac{l}{m^2}=V_{(l)} \end{align*}

Hvis du ved, hvor stor Tåsinge Plads er, kan V(m3) , altså tusinde liter, beregnes:

\begin{align*} V_{(m^3)} &=\left [\frac{30\;(mm)}{1000}\cdot A\;(m^2)\;,\; \frac{90\;(mm)}{1000}\cdot A\;(m^2)\right ]\\ V_{(m^3)} &=\left [0.03 \cdot A\;(m^3)\;,\; 0.09 \cdot A\;(m^3)\right ] \end{align*}

Hvis du ikke kender arealet, kan nedbøren udtrykkes som:

\begin{align*} V_{(l)} &=\left [30\;\left(\frac{l}{m^2}\right)\;,\;90\;\left(\frac{l}{m^2}\right)\right ] \end{align*}


Skriv et svar til: Naturgeografi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.