Studievalg og videregående studie

Koncentration og ksp

30. september 2018 af YTTT (Slettet)

Hej

Jeg har en opgave hvor jeg skal beregne koncentrationen af La3+ og opløselighedsproduktet Ksp for Ianthaniodat.

En mættet opløsning af Ianthaniodat La(IO3)3 har [IO-] = 2,07*10-3 M

Jeg er gået lidt i stå...

                            La(IO3)3(s).    "ligevægtspil"    La3+(aq)     +     3IO-(aq)

Ligevægt                                                                   x                      3x

Så får jeg

[La3+(aq)]*[IO-3(aq)]= x*(3x)3 = 27x4 = Ksp

x4 = ksp/27 => x = ...

Hvordan beregner jeg ksp eller kommer videre med opgaven?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2018 af guzbak

Du skal nok sætte dit spørgsmål ind under den rigtige kategori, for at de rigtige kan svare på mit spørgsmål.

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Koncentration og ksp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.