Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Osmose - ægforsøg og kartoffelforsøg

24. oktober 2018 af annekatrine57

Hej, jeg skal netop til NV eksamen snart, og jeg skal snakke kort om mit forsøg, som er osmose (æggeforsøget). Der er også en anden osmose forsøg som ermed kartoffler, så jeg har derfor fået afvide at de vil stille mig et spg om hvorfor jeg lige netop har valgt ægge forsøget i stedet for kartoffel forsøget.

Er der nogle der kender forskellene og lighederne mellem de forsøg?? Jeg vil virkelig gerne besvare dette spørgsmål,så hvis i også har nogle hjemmesider eller lign. kunne det være ret fedt, da jeg er rimelig nervøs. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2018 af Lillon (Slettet)

et spg om hvorfor jeg lige netop har valgt ægge forsøget i stedet for kartoffel forsøget.

Jamen, hvorfor har du valgt forsøget? Det var jo dit valg ;-) Var det mere interessant eller nemmere at udføre eller...?

Er der nogle der kender forskellene og lighederne mellem de forsøg? Jeg vil virkelig gerne besvare dette spørgsmål,så hvis i også har nogle hjemmesider eller lign. kunne det være ret fedt, da jeg er rimelig nervøs. 

Er det forsøget "Det svulmende æg"? Og forsøg med kartoffler er den, hvor kartoffelstykker puttes i opløsninger med forskellige saltkoncentrationer?

https://astra.dk/tildinundervisning/det-svulmende-æg

https://naturvidenskabsfestival.dk/tildinundervisning/hvad-er-osmose


Skriv et svar til: Osmose - ægforsøg og kartoffelforsøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.