Psykologi

Giddens identitetteori

05. februar 2019 af 14049126 - Niveau: A-niveau

En af de mange samfundsteoretikere, der beskæftiger sig med senmodernitetens konsekvenser for individet, er den engelske sociolog Anthony Giddens (1938- ).
Giddens forstår identitetsdannelsen som et refleksivt projekt, som den enkelte er ansvarlig for. Identiteten formes af de livsstilsvalg, vi træffer og den fortælling om os selv, vi skaber. 

Det er et grundvilkår, at de mange valg og muligheder følges af tvivl og usikkerhed, fordi refleksivitet indebærer brug af viden, der hele tiden forandres samt mulige risici og ændringer i krav fra samfundet, som man også må forholde sig refleksivt til. Og der er jo hele tiden risikoen for at vælge forkert … Men vi har ifølge Giddens intet andet valg end at vælge! 

Til at modstå usikkerheden har individet en ontologisk sikkerhed, hvilket betyder, at hver enkelt gennem sin opdragelse og udvikling og forholdet til forældrene har fået nogle positive rutiner og en grundlæggende tillid, der senere kan udgøre et værn, og som gør individet i stand til at navigere i usikkerhed

forstår ikke de sidste 3 linje med ontologisk sikkerhed er der nogen der kan forklare mig det med nemt ord


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2019 af stannct

tror bare at det betyder at nu hvor barnet har haft det godt med sine forældre så kan det godt færdes på egen hånd. 


Skriv et svar til: Giddens identitetteori

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.