Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Plastik

28. maj 2019 af Annemariehansen

Kan plast gøre noget ved vores økologiske kredsløb?

Hvordan kan plast påvirke naturen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2019 af Awmis

Ja! Det kan påvirke klimaet, naturen og økosystemer meget! 

Det kan for det første komme ud i havet, hvor det vil ligge i små og store stykker, der bliver spist af dyr. Da de ikke kan nedbryde plastikken i maven, vil al den plastik de spiser ophobe sig i deres maver, og de kan langsomt dø af at spise for meget plastik. 

For det andet, vil det langsomt nedbryde sig selv i havet, og danne det der hedder mikroplast. Disse bittesmå stykker af plastik, som ellers ikke kan ses med det blotte øje, indeholder hormonforstyrrende stoffer. Det er træls for fiskene og havdyrene, da de ikke kan undgå at få disse ind i deres krop. Her vil de hormonforstyrrende stoffer, i for høj koncentration, kunne ødelægge fisken hormonelt. Det betyder, at den måske vil skifte fra hankøn til hunkøn, eller at den ikke vil kunne formere sig.
Det er set flere steder, at fiskerarter i bestemte områder kun er hunkøn grundet hormonforstyrrende stoffer, og at de derfor ikke kan få "børn", og så vil fiskearten dø i det område. Og det er jo dårligt for det økosystem fisken indgår i, fordi så har de dyr der lever af fisken normalt ikke noget at spise, og så dør de dyr måske også.

Der er også flere dårlige ting ved plastik, men det kan man måske google sig til :)


Skriv et svar til: Plastik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.