Eksamensforberedelse

forklaring

19. september 2019 af Frefil (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej alle sammen

 Mit spørgsmål kommer her da jeg ikke kan finde det på nettet, skal nemlig bruge det til noget vigtigt

Hvilke radioaktive stoffer blev udlet og hvordan virker de og hvordan nedbrydes de?

-Frefil


Svar #1
19. september 2019 af Frefil (Slettet)

Hov lavede lige en fejl "Hvilke radioaktive stoffer blev udlet og hvordan virker de er en fejl mente bare at hvor nedbrydes radioaktive stoffer


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. september 2019 af mathon

De radioaktive stoffer henfalder, der hvor de befinder sig. Der skal ikke en udefrakommende "hjælpende hånd" til at stimulere "nedbrydningen".

Statistisk følger de
                                   \small \small \begin{array}{llll} m(t)=m_0\cdot e^{-k\cdot t}=m_0\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\ \textup{hvor}\\ &m(t)&\textup{er massen til tiden t}\\ &m_0&\textup{er massen til tiden 0}\\ &k&\textup{er henfaldskonstanten}\\ &T_{\frac{1}{2}}&\textup{er halveringstiden}\\ &t&\textup{er tiden} \end{array}


Skriv et svar til: forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.