Geografi

mekaniserin og specialisering

03. oktober 2019 af carolinesvanee - Niveau: B-niveau

Hej

I min geografi aflevering skal vi redegøre for landburgest udvikling fra 1950 og frem til i dag, nogle der kan hjælpe med at redegøre for specialicering og mekanisering? da jeg synes det svært at finde noget om dem, og forstår ik forskellen på dem 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2019 af ringstedLC

Specialisering: Tidligere havde gårdene det hele. Køer (mælk), grise (kød), får (uld), høns (æg), heste (trækdyr) m.m. og jord til foder og korn til brød. Næsten hele produktionen gik til at holde sig selvforsynet (husk på at der var mange flere mennesker, der levede af landbrug). Men fra 1950'erne (samtidig med den stigende mekanisering) går man gradvist over til koncentrere sig om færre ting på gårdene. Nogle gårde bliver rene jordbrug (ingen dyr), resten bliver enten kvægbedrifter eller svinebedrifter, der så kan bruge al jorden alene til en slags foder. Sammen med mekaniseringen giver det en større produktion som så kan sælges og overskuddet bruges så på investeringer i mere mekanik og større stalde. Udviklingen går i retning af meget færre og langt større gårde.

Mekanisering: Forleden havde du grafen over antallet af traktorer i landbruget. En traktor kan bruges til meget mere end hestene, så den og andre nye redskaber (bla. først selvbinderen og senere mejetærskeren) giver et bedre og hurtigere markarbejde. I staldene får man malkemaskiner og foderautomater, så her bliver arbejdet også hurtigere færdigt eller rettere sagt; en mand kan nå at passe en større stald.


Skriv et svar til: mekaniserin og specialisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.