Geografi

Forklaring

22. april 2020 af Majaaaaa2829202 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2020 af Moderatoren

Hvad er det, som du ikke forstår? Hvorfor man byggede vandtårne eller?


Svar #2
22. april 2020 af Majaaaaa2829202 (Slettet)

Nej, Hvad er idéen med et vandtårn? 

Forstår det nemlig ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2020 af Moderatoren

Hvad læser du, som du ikke forstår? 

Så er det måske lettere for andre at vide, hvad du mener med idéen.


Svar #4
22. april 2020 af Majaaaaa2829202 (Slettet)

Altså jeg tror Jeppe det ikke kan være mere præcist :) 

Hvad er idéen med et vandtårn? 

PS: jeg læser intet 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2020 af mathon

Væsketrykket måles bl.a. i mm Hg.

Trykket kan selvfølgelig også måles i m H2O    (m fordi vandet er meget lettere end Hg)

               \small 1\;atm=760\;mm \;Hg = 10.3323\; m\;H_2O

Jo højere væskesøjlen er desto større tryk udøver den.

For at skaffe tryk nok til at sende vandet ud til hustandene byggedes vandtårne.

I moderne tid kan pumper fremstilles til at frembringe det tilstrækkelige tryk, hvorfor man ikke længere
behøver disse mindre arkitektoniske vandtårne.

                  \small p =h\cdot \varrho \cdot g + p_o


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2020 af Moderatoren

Mener du hvorfor man byggede vandtårne? 

Prøv at læse her:

https://da.wikipedia.org/wiki/Vandt%C3%A5rn


Svar #7
22. april 2020 af Majaaaaa2829202 (Slettet)

Yes tusind tak #5 og #6


Svar #8
22. april 2020 af Majaaaaa2829202 (Slettet)

#5 jeg forstår ikke lige helt hvad formelen er ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
22. april 2020 af mathon

                    \small \small p = h \cdot \varrho \cdot g + p_o             

p er totaltrykket                                                                    N/m2
po er atmosfæretrykket på vandsøjlens overflade               N/m2
h er vandsøjlens højde                                                        m
det 'krøllede g' er vands massefylde                                   kg/m3
g er tyngdeaccelerationen                                                   m/s2

 


Svar #10
22. april 2020 af Majaaaaa2829202 (Slettet)

Tak skal du have #9


Skriv et svar til: Forklaring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.