Musik

Bestemme arealet

17. september 2020 af jegersej443 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens. 

Jeg har en opgave som jeg håber i kan hjælpe mig med. Jeg skal bestemme arealet af området M. Hvordan gør jeg det, jeg har bestemt førstekoordinaten til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g, det har jeg gjort, nu ved jeg så ikke hvordan man bestemmer arealet? 

Jeg har her nederst vedhæftet figuren

To funktioner f og g er givet ved
f(x)=-4x2+20x og  g(x)=8x    
Graferne for de to funktioner afgrænser et område M, der har et
areal (se figuren).
Bestem førstekoordinaten til hvert af skæringspunkterne mellem
graferne for f og g, og bestem arealet af området M


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{sk\ae ringspunkter:}\\& \begin{array}{lllll} -4x^2+20x=8x\\\\ -4x^2+12x=0\\\\ -4x(x-3)=0\\\\ x=\left\{\begin{matrix} 0\\3 \end{matrix}\right. \end{array}\\\\\\ \textup{s\o gt areal:}\\& \begin{array}{lllll} A_M=\int_{0}^{3}\left (f(x)-g(x) \right )\,\mathrm{d}x \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2020 af peter lind

den her opgave hører under matematik ikke musik


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2020 af mathon

korresponderer:
                             https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1974978


Skriv et svar til: Bestemme arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.