Mediefag

Bevis for logaritmeregneregler

14. april 2021 af elizaaaFH (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen som kan hjælpe mig med at løse den her? Og forklar hvad man gør konkret

log(a·b)=log(10c·10d )


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2021 af Eksperimentalfysikeren

Det giver ingen mening. Du mangler nogle oplysninger. Hvad er a, b, c og d?

Som det står der, kan det være både rigtigt og forkert, så jeg gætter på, at der er en sammenhæng mellem de fire tal.


Svar #2
14. april 2021 af elizaaaFH (Slettet)

Jeg har ikke fået noget andet afvide?

Jeg har bare de der, som jeg skal forklarer til et bevis

Og jeg skinker til matematik. Så ville bare gerne have hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2021 af Eksperimentalfysikeren

Jeg er nødt til at holde pause nu, men jeg vender tilbage.


Svar #4
14. april 2021 af elizaaaFH (Slettet)

her er opgaven


Svar #5
14. april 2021 af elizaaaFH (Slettet)

Mangler de 3 midterste

Brugbart svar (1)

Svar #6
14. april 2021 af Eksperimentalfysikeren

Den første del er ikke noget, man kan bevise. Det er definitionen på titalslogaritmen: a = 10c ⇔ log(a) = c. I samme feldt står det samme igen, dog med b og d. Det er nok ikke nget, der skal bevises, men angiver, hvad de fire bogstaver står for i de efterfølgende feldter.

log(a·b) = log(10c·10d): Her er a erstattet af 10c og b med 10d.Det kan man, fordi der i første feldt er valgt, at a = 10c og tilsvarende b og d.

I tredie feldt  er potensreglen 10n·10m = 10n+m benyttet.

I fjerde feldt benyttes på højre side, at log(10n) = n, hvor n her er c+d.

Til sidst bruges ligningerne i første feldt til at omskrive c til log(a) og d til log(b)

Der er altså ikke her tale om, at de fem ting skal vises uafhængigt af hinanden. Det er trinnene i et samlet bevis.


Skriv et svar til: Bevis for logaritmeregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.