Fysik

Opdrift og tyngdekraft

14. oktober 2021 af Trussetyven43 - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til beregningen af opgave b.

Har lavet det her indtil videre.

F_{op}\geq F_{t,helium}+F_{t,ballon}

F_{op}\geq F_{t,helium}+0.01473 N


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2021 af ringstedLC

#0:

\begin{align*} F_{op} &\geq F_{He}+F_{Ballon} \\ \rho _{\,luft}\cdot V\cdot g &\geq \bigl(m_{He}+m_{Ballon}\bigr)\cdot g \\ \rho _{\,luft}\cdot V &\geq \rho_{He}\cdot V+m_{Ballon} \\ \rho _{\,luft}\cdot V-\rho_{He}\cdot V &\geq m_{Ballon} \\ V &\geq... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. oktober 2021 af mathon

    \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\& F=m\cdot g=(0.0015\;kg)\cdot \left(9.82\;\frac{N}{kg}\right)=0.01473\;N \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2021 af mathon

   \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&\textup{N\o dvendigt volumen}\\&\textup{for sv\ae vning:}\\&& V\cdot \left ( 1.2\;\frac{kg}{m^3} \right )\cdot g=V\cdot \left ( 0.20\;\frac{kg}{m^3} \right )\cdot g+\left ( 0.0015\;kg \right )\cdot g\\\\&& V\cdot \left ( 1.2\;\frac{kg}{m^3} \right )=V\cdot \left ( 0.20\;\frac{kg}{m^3} \right )+ 0.0015\;kg \\\\&& \left ( \left (1.2\;\frac{kg}{m^3} \right ) -\left (0.20\;\frac{kg}{m^3} \right ) \right )\cdot V=0.0015\;kg\\\\&& V=\frac{0.0015\;kg}{1\;\frac{kg}{m^3}}=0.0015\:m^3=1.5\;L \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&\textup{B\ae reevne med}\\&\textup{0.30 m}^3\textup{ helium:}\\&& \\&& m_{\textup{b\ae re}}=\left ( \left (1.2\;\frac{kg}{m^3} \right ) -\left (0.20\;\frac{kg}{m^3} \right ) \right )\cdot \left (0.30\;m^3 \right )-0.0015\;kg\\\\&& m_{\textup{b\ae re}}=0.2985\;kg=298.5\;g\\\\& \textup{Ballonen \textbf{kan}}& \textup{b\ae re et 100 g lod.} \end{array}


Skriv et svar til: Opdrift og tyngdekraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.